Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα στο επίκεντρο της συνάντησης Πομπέο-Λαβρόφ

Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα στο επίκεντρο της συνάντησης Πομπέο-Λαβρόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Πομπέο και Λαβρόφ θα συναντηθούν στις 14 Μαΐου στο Σότσι της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό RIA, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, αν και υπάρχουν αρκετά «αγκάθια» στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, όπως η Συρία, η Ουκρανία, καθώς και η κράτηση του Αμερικανού, πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν από τις ρωσικές Αρχές με κατηγορίες περί κατασκοπείας, κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Στο ζήτημα της Βενεζουέλας, ο Μάικ Πομπέο είχε υψώσει προ ημερών τους τόνους απέναντι στη Μόσχα, διαμηνύοντας ότι η Ρωσία και οι άλλες χώρες-σύμμαχοι του Νικολάς Μαδούρο πρέπει «να φύγουν» από τη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τον κ. Πομπέο, οι ΗΠΑ έχουν διαθέσιμο μεγάλο εύρος επιλογών, ώστε να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο, ενώ δεν απέκλεισε τη χρήση στρατιωτικών ενεργειών πέραν των διπλωματικών και πολιτικών πιέσεων.

Σε απάντησή του, ο κ. Λαβρόφ επανέλαβε ότι η Μόσχα καταδικάζει την εκστρατεία για την απομάκρυνση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, μια εκστρατεία που -σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά- ενορχηστρώνεται από τις ΗΠΑ, ενώ κάλεσε την Ουάσιγκτον να ματαιώσει τα «ανεύθυνα σχέδιά της».

Σχετικά άρθρα