Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθησυχαστικός ο Γιούνκερ για επίλυση της σινο-αμερικανικής διαμάχης

Καθησυχαστικός ο Γιούνκερ για επίλυση της σινο-αμερικανικής διαμάχης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ,

Την εμπιστοσύνη του προς τον Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αν και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα η σινο-αμερικανική διαμάχη, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στις διατλαντικές εμπορικές σχέσεις από τότε που συναντήθηκε με τον πρόεδρο Τραμπ στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Ιούλιο.

«Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και η ομάδα μου είναι σχεδόν σε καθημερινή επικοινωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσον αφορά τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά την άποψή τους, μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία σχετίζονται με τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

«Εάν οι επενδυτές δεν έχουν την εντύπωση ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί σύντομα, τότε η διάθεση για επενδύσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και ανά τον κόσμο αποδυναμώνεται», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα