Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριές απώλειες σε μάχες μεταξύ συριακού στρατού και συριακής Αλ Κάιντα

Βαριές απώλειες σε μάχες μεταξύ συριακού στρατού και συριακής Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Τουλάχιστον 43 αντιμαχόμενοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια εχθροπραξιών ανάμεσα στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και τζιχαντιστές τη Δευτέρα στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι Ρώσοι σύμμαχοί τους έχουν εντείνει τα πλήγματα τις τελευταίες ημέρες, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ρωσική στρατιωτική βάση στη βορειοδυτική Συρία έγινε στόχος επίθεσης με ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τομέα που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, αλλά η επίθεση αποκρούστηκε και δεν υπήρξαν ούτε θύματα, ούτε ζημιές.

Στην επαρχία Ιντλίμπ και τις περιοχές που γειτονεύουν με αυτή, ειδικά στην επαρχία Χάμα, κυριαρχούν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία), που έχουν εδραιώσει την κυριαρχία τους.

Στις αποχρώσεις του πράσινου τα εδάφη που τελούν υπό τουρκική κατοχή και τουρκικό έλεγχο στη βορειοδυτική Συρία. Στην Ιντλίμπ ισχυρότερη οργάνωση είναι η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος «προωθήθηκαν προς την κατεύθυνση ενός χωριού κι ενός λόφου που βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Χάμας» με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν «σφοδρές μάχες» με μέλη της Ταχρίρ Αλ Σαμ και ακόμη μιας οργάνωσης τζιχαντιστών που έχουν συμμαχήσει μαζί τους, του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν (TIP), επίσης παρακλάδι της Αλ Κάιντα αποτελούμενο από Τουρκομογγόλους.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, 21 τζιχαντιστές και 22 μέλη των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης σκοτώθηκαν και οι εχθροπραξίες βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη.

Στη Δαμασκό, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA έκανε λόγο για «εντατικές επιχειρήσεις» του στρατού εναντίον θέσεων «τρομοκρατικών οργανώσεων» στη Χάμα και στην Ιντλίμπ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν όταν σημειώθηκαν επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και πλήγματα του συριακού πυροβολικού στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον πέντε νοσοκομεία και ένα ιατρικό κέντρο έχουν υποστεί πλήγματα τις τελευταίες ημέρες από τους βομβαρδισμούς.

Σχετικά άρθρα