Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνομιλία Ομπάμα – Πούτιν για Ουκρανία και πυρηνικά

Συνομιλία Ομπάμα – Πούτιν για Ουκρανία και πυρηνικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Ουκρανία, Ρωσία,

Συνομίλησαν Ομπάμα και Πούτιν για την Ουκρανία με τον πρώτο να εκφράζει στον δεύτερο την ανησυχία του για την αυξανόμενη υποστήριξη της Μόσχας στους ρωσόφωνους αντάρτες στην εξεγερμένη ανατολική Ουκρανία, όπου ο πόλεμος μαίνεται αμείωτος με δεκάδες νεκρούς καθημερινά.

Επίσης, με αφορμή την Ουκρανία, ο Μπάρακ Ομπάμα βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στον Βλάντιμιρ Πούτιν και στο θέμα της τήρησης της Συνθήκης για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς του 1987, την οποία θεωρεί ο Αμερικανός Πρόεδρος ότι η Ρωσία έχει μερικώς παραβιάσει.

Ο Λευκός Οίκος στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα επανέλαβε τις βαθιές του ανησυχίες γα την αυξημένη υποστήριξη της Ρωσίας στους αυτονομιστές στην Ουκρανία» και ότι «ο πρόεδρος επέμεινε στην προτίμησή του για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία».

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την ίδια συνομιλία, αναφέρεται ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε στον Μπάρακ Ομπάμα ότι η Μόσχα θεωρεί τις νέες κυρώσεις, οι οποίες επεβλήθησαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, αντιπαραγωγικές και ότι η «τρέχουσα κατάσταση» δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα καμιάς από τις δύο χώρες.

Η ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνομιλία των δύο ηγετών αναφέρει πως εξακολουθούν να καταγράφονται «σημαντικές διαφορές», αλλά και δύο επέμειναν εμφατικά στη σημασία που αποδίδουν στο να κηρυχθεί μια «άμεση και παρατεταμένη κατάπαυση του πυρός» στην ανατολική Ουκρανία.

Λέτε να τα βρουν γιατί κάτω στη Μέση Ανατολή η κατάσταση έχει αρχίσει και ξεφεύγει; Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν…

Σχετικά άρθρα