Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές της Χαμάς αφού έριξαν 600 ρουκέτες στο Ισραήλ ζήτησαν εκεχειρία

Οι τζιχαντιστές της Χαμάς αφού έριξαν 600 ρουκέτες στο Ισραήλ ζήτησαν εκεχειρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου, προκειμένου να τερματιστεί η έξαρση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας και στο νότιο Ισραήλ ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή ενήμερη για το περιεχόμενο της συμφωνίας, η κατάπαυση του πυρός επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή «στις 04.30» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Την πληροφορία ότι επιτεύχθηκε συμφωνία επιβεβαίωσε δεύτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Την είδηση μετέδωσε τηλεοπτικό δίκτυο προσκείμενο στη Χαμάς, την τζιχαντιστική οργάνωση το οποίο κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από την ισραηλινή πλευρά, που γενικά αποφεύγει να σχολιάζει δημόσια οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις της με τη Χαμάς, οργάνωση που χαρακτηρίζει τρομοκρατική.

Ο Τραμπ στηρίζει «100% το Ισραήλ»

Με αναρτήσεις του στο μεταξύ στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει «100%» τα αντίποινα των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ στις εκτοξεύσεις εκατοντάδων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και απαίτησε να τερματιστούν οι επιθέσεις από μέρους παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων.

«Για ακόμη μια φορά, το Ισραήλ αντιμετωπίζει ένα μπαράζ θανατηφόρων επιθέσεων με ρουκέτες από τις τρομοκρατικές οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ.

»Υποστηρίζουμε 100% το Ισραήλ στην υπεράσπιση των πολιτών του… Προς τους ανθρώπους στη Γάζα: αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ δεν θα σας φέρουν τίποτε άλλο παρά περισσότερη δυστυχία.

»Τερματίστε τη βία και εργαστείτε για την ειρήνη», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σχετικά άρθρα