Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα αγάπη στην Αλβανία βρήκε ο Ερντογάν – Τον Ιλίρ Μέτα έχει «δικό του»

Νέα αγάπη στην Αλβανία βρήκε ο Ερντογάν – Τον Ιλίρ Μέτα έχει «δικό του»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Ιλίρ Μέτα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε νέο «πετ» από την Αλβανία. Με φήμες να υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα περνάνε κρίση, ο Τούρκος πρόεδρος άνοιξε την αγκαλιά του στον Αλβανό ομόλογό του.

Ο Ιλίρ Μέτα, όπως έγραψε η εφημερίδα «Κόχα Γιον», συμμετείχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν και άλλους Τούρκους αξιωματούχους και θρησκευτικούς ηγέτες, στην τελετή των εγκαινίων του νέου τζαμιού Τσαμλίτσα στην Κωνσταντινούπολη.

«Ήταν χαρά να συμμετάσχω στα εγκαίνια του νέου τζαμιού Τσαμλίτσα στην Κωνσταντινούπολη.

»Σημαντικό πνευματικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό έργο στο μεγαλύτερο κέντρο και το σημείο όπου συναντούνται παγκόσμιοι πολιτισμοί», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Πρόεδρος Μέτα.

«Απομακρύνει την Αλβανία από τη Δύση»

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «ΣΟΤ», με αφορμή την παρουσία του Μέτα στα εγκαίνια του τζαμιού, τον κατηγορεί ότι «απομακρύνεται από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσεγγίζει τον Ερντογάν, με πρόσκληση του οποίου συμμετείχε στα εγκαίνια του τζαμιού».

Η ίδια υπενθυμίζει ότι ο Μέτα ήταν και στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ιλίρ Μέτα, σημειώνει η εφημερίδα σε υπαινικτικό σχόλιο, «ήταν στα εγκαίνια μαζί με τον πρόεδρο της Σενεγάλης, τον πρόεδρο της Γουϊνέας, τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης κ.ά.

Ο Ερντογάν και οι τριτοκοσμικοί ηγέτες φίλοι του στα εγκαίνια του τζαμιού.

»Φαίνεται ότι ο Ερντογάν, προσεγγίζοντας τον Μέτα», συνεχίζει το σχόλιό της η εφημερίδα, «αλλάζει γραμμή ως προς τη στάση προς τα Τίρανα.

»Μέχρι λίγο καιρό πριν θεωρείτο ο Ράμα ως φίλος του Ερντογάν.

»Οι σχέσεις τους όμως, συνεχίζει η εφημερίδα, φαίνεται ότι έχουν αλλάξει.

»Καθώς ο Ράμα δεν δέχθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα Ερντογάν για έκδοση των οπαδών του Γκιουλέν που βρίσκονται στην Αλβανία και δεν έκλεισε τα σχολεία του.

»Ματαίωσε το σχέδιο για κατασκευή του αεροδρομίου της Αυλώνας από τους Τούρκους, επίσης δεν προχωρεί το project με την αεροπορική εταιρεία Air Albania».

Τουρκία – Αλβανία: «Σχέσεις παραδοσιακά άριστες»

Σύμφωνα με την balkanweb.com, ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα έγινε δεκτός από τον Τούρκο ομόλογό του, Ερντογάν ο οποίος χαρακτήρισε τις διμερείς σχέσεις «παραδοσιακά άριστες».

Οι δύο Πρόεδροι εξέφρασαν τη βούλησή τους για την προώθηση των διμερών σχέσεων, σημειώνει η ιστοσελίδα.

«Η συνεργασία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι μια υγιής πλατφόρμα, ειδικά στην πάταξη της τρομοκρατίας και τις κοινές προσπάθειες για ειρήνη.

»Ήταν χαρά να γίνω δεκτός σε ειδική συνάντηση από τον Πρόεδρο Ερντογάν και να αξιοποιήσουμε τις παραδοσιακά άριστες διμερείς σχέσεις, να εκφράσουμε την κοινή βούληση για την προώθησή τους στο μέλλον.

»Δώσαμε έμφαση κατά τη συνάντηση, στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας» –έγραψε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα balkanweb.com, ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα σε ανάρτησή του.

Σχετικά άρθρα