Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σάλταρε» ο Ερντογάν που το Ισραήλ ισοπέδωσε τα γραφεία του Anadolu στη Γάζα

«Σάλταρε» ο Ερντογάν που το Ισραήλ ισοπέδωσε τα γραφεία του Anadolu στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Οι ρουκέτες του Ισραήλ, που ισοπέδωσαν κτίριο στη Γάζα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαμάς, στο οποίο συστεγαζόταν το τοπικό γραφείο του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, θεωρείται από το ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας επιθετική ενέργεια.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ανάρτηση σε τρεις γλώσσες (τουρκικά, αραβικά, αγγλικά) στο Twitter, καταδικάζοντας την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του Ισραήλ εναντίον των γραφείων του πρακτορείου Anadolu στη Γάζα», έγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Και συνέχισε: «Η Τουρκία και το πρακτορείο Anadolu θα συνεχίσουν να λένε σε όλο τον κόσμο για την ισραηλινή τρομοκρατία και τις θηριωδίες στη Γάζα και σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης, παρά τις επιθέσεις αυτές».

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είναι στην πραγματικότητα εργαλείο της τουρκικής προπαγάνδας, παρακλάδι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και ελέγχεται προσωπικά από τον Τούρκο πρόεδρο.

Δεν έχει δηλαδή καμία σχέση με δημοσιογραφία. Είναι παραμάγαζο πρακτόρων που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.

Αυτό αποδεικνύεται και από το πλήγμα στη Γάζα, αφού συστεγαζόταν σε κτίριο της οργάνωσης Χαμάς, η οποία είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Ο λόγος που το Andaolu έχει γραφεία στη Γάζα, είναι γιατί ο παλαιστινιακός θύλακας έχει μετατραπεί σε τουρκικό προτεκτοράτο. [Δείτε εδώ].

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπληξαν το κτίριο στη Γάζα, αφού προηγουμένως οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν βάλει με προειδοποιητικά πυρά.

Δεν υπήρξαν θύματα.

Τούρκοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση αυτή.

Η παλαιστινιακή Αρχή ανέφερε ότι το πλήγμα στα γραφεία του Anadolu ήταν «μια προσπάθεια να ξεφορτωθούν τους μάρτυρες, μια προετοιμασία για σφαγές στη Γάζα».

Δηλαδή, οι Παλαιστίνιοι εμπιστεύονται στο Anadolu -στους Τούρκους δηλαδή- να «επικοινωνήσει» στον κόσμο τις ειδήσεις τους.

Σχετικά άρθρα