Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «πρακτορίστικο» τουρκικό Anadolu που ισοπεδώθηκε στη Γάζα συστεγαζόταν με τους τζιχαντιστές

Το «πρακτορίστικο» τουρκικό Anadolu που ισοπεδώθηκε στη Γάζα συστεγαζόταν με τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Η Τουρκία απειλεί το Ισραήλ μετά τον βομβαρδισμό κτιρίου της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα, στο οποίο συστεγαζόταν το τοπικό γραφείο του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Για ποιο λόγο το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu νοίκιαζε γραφεία σε κτίριο της Χαμάς στη Γάζα είναι σαφές.

Δεν πρόκειται για ειδησεογραφικό πρακτορείο, τουλάχιστον όπως το εννοούμε στη Δύση, αλλά για βραχίονα των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Για αυτό εξάλλου και συστεγαζόταν με τους τζιχαντιστές της Χαμάς.

Το πρακτορείο Anadolu είναι ο μηχανισμός προπαγάνδας του ισλαμικού καθεστώτος της Άγκυρας. Ελέγχεται προσωπικά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε την Κυριακή πως ο γενικός διευθυντής και οι υπάλληλοι του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu είναι «πολύ πιο αποφασισμένοι» μετά τις ισραηλινές επιθέσεις σε ένα κτίριο στη Γάζα όπου στεγαζόταν επίσης το γραφείο του πρακτορείου.

«Έχω δει πως τόσο ο γενικός διευθυντής του Πρακτορείου Anadolu [Σενόλ Καζαντζί] όσο και οι υπάλληλοί του είναι πολύ πιο αποφασισμένοι μετά το συμβάν.

»Τους συγχαίρω για την αποφασιστικότητά τους», δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7.

Τρομοκρατημένοι είναι, γιατί τρέμουν τους Ισραηλινούς, αλλά κάτι πρέπει να πουν αυτοί οι δημοσιογράφοι-πράκτορες.

Ο Οκτάι έκανε τις δηλώσεις αυτές μία μέρα αφότου ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν το κτίριο με τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπειτα από προειδοποιητικές βολές.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή θάνατοι, όμως το κτίριο κατέρρευσε πλήρως.

Ο Οκτάι είπε ακόμη πως οι επιθέσεις δεν θα αλλάξουν την αποφασιστικότητα των υπαλλήλων του πρακτορείου και της Τουρκίας.

Το πρακτορείο Anadolu καταδίκασε έντονα την επίθεση και κάλεσε τους εθνικούς και διεθνείς δημοσιογραφικούς οργανισμούς να αντιδράσουν και να αναλάβουν δράση για την παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου.

Η Τουρκία επέκρινε έντονα τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να δράσει γρήγορα προκειμένου να μετριάσει τις εντάσεις που αυξήθηκαν εξαιτίας των δυσανάλογων ενεργειών του Ισραήλ στην περιοχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταδίκασαν τις επιθέσεις με αναρτήσεις τους στο Twitter.

Η Γάζα κατέχεται από την ισλαμιστική φιλότουρκη οργάνωση Χαμάς. Η Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Η Χαμάς έχει μετατρέψει τη Γάζα σε τουρκικό προτεκτοράτο, ενώ συχνά οργανώνει εκδηλώσεις με τουρκικές σημαίες και αφίσες του Ερντογάν, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες αρχείου που ακολουθούν.

Αυτή είναι σήμερα η Λωρίδα της Γάζας, υπό τον έλεγχο της Χαμάς, μια τουρκική αποικία.

Σχετικά άρθρα