Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι και Ρώσοι συζητούν να επιτεθούν στους συμμάχους των ΗΠΑ στην Τελ Ριφάτ (χάρτης)

Τούρκοι και Ρώσοι συζητούν να επιτεθούν στους συμμάχους των ΗΠΑ στην Τελ Ριφάτ (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τελ Ριφάτ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι εξετάζουν την ανάπτυξη των δυνάμεών τους στη περιοχή Τελ Ριφαάτ στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσε την Κυριακή ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, μια μέρα μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών, των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που πολέμησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους: Δηλαδή, των Κούρδων του YPG και των Αράβων μαχητών.

Η Αμερική συνεχίζει να υποστηρίζει τους συμμάχους της στη Συρία και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν θα τους εγκαταλείψει.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις από Κούρδους μαχητές το Σάββατο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας πρόσθεσε ότι ο στρατός εκτέλεσε αντίποινα.

«Η συμφωνία ήταν να σταματήσουμε εκεί (Τελ Ριφάτ), αλλά αν αυτές οι επιθέσεις συνεχιστούν, αυτό μπορεί να πάρει μια διαφορετική μορφή.

»Το συζητάμε με τη Ρωσία», ανέφερε ο Οκτάι σε τηλεοπτική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7.

Ο στρατός της Τουρκίας θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στα σύνορά του μέχρις ότου εξαλειφθούν όλες οι απειλές, είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters και το Hellas Journal που αναμεταδίδει.

Στην κεντρική εικόνα, ισλαμιστές μισθοφόροι των Τούρκων στη βορειοδυτική Συρία, με την τουρκική σημαία.

Σχετικά άρθρα