Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας καλούν όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να σταματήσουν την Τουρκία

Οι Κούρδοι της Συρίας καλούν όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να σταματήσουν την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκικός Εθνικός Όρκος - Όρκος του Έθνους, Χαλέπι,

Με ανακοίνωσή του το κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα PYD της Συρίας, που ο ένοπλός του βραχίονας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) πολέμησε και νίκησε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του Διεθνούς Συνασπισμού, καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε αναχαίτιση της τουρκικής επιθετικότητας.

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν το καθεστώς της Άγκυρας για υποστήριξη των τζιχαντιστών και για σχέδιο κατάληψης της βόρειας Συρίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Από την έναρξη της επανάστασης του λαού στη Συρία ενάντια στη δικτατορία, για μια ελεύθερη, δημοκρατική και αξιοπρεπή κοινωνία, το τουρκικό κράτος εκμεταλλεύτηκε την κρίση και τις εξελίξεις στη χώρα για να εξυπηρετήσει τα ύπουλα σχέδια και φιλοδοξίες του, μέσω της κυριαρχίας της (με βάσεις στην Τουρκία) αντιπολίτευσης της Συρίας, της στρατολόγησης και εκπαίδευσης εξτρεμιστικών ομάδων και της διευκόλυνσης της εισόδου τους στη Συρία, μεταξύ άλλων βοηθώντας και την πιο τερατώδη εγκληματική ομάδα που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα (την ISIS), αξιοποιώντας την εμπειρία του σε αυτόν τον τομέα και ακολουθώντας την πορεία των γενίτσαρων στη δολοφονία και την εξόντωση των λαών που έπεσαν στα χέρια τους.

»Το τουρκικό κράτος αποτελεί εμπόδιο για μία πολιτική λύση στη Συρία και για τις διεθνείς προσπάθειες που αποσκοπούν στον τερματισμό της σύγκρουσης.

»Καθώς η τρομοκρατία που χρηματοδοτείται από την Τουρκία νικιόταν από τους λαούς της βόρειας και ανατολικής Συρίας, το τουρκικό κράτος έσπευσε κατευθείαν να παρέμβει και να καταλάβει εδάφη στη βόρεια Συρία, τα οποία επεκτάθηκαν αργότερα για να περιλάβουν την περιοχή του Afrin, αφού έλαβε τη διεθνή συναίνεση και πέτυχε βρώμικους συμβιβασμούς, επωφελούμενο επιπλέον από τα οπλοστάσιο και τις τεχνικές του ΝΑΤΟ.

»Οι κατεχόμενες από το τουρκικό κράτος περιοχές της Συρίας φιλοξενούν όλες τις ομάδες τζιχαντιστών και εξτρεμιστών, που χρησιμοποιούνται ως μέσο εκβιασμού όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στο συριακό ζήτημα και απειλούν τους φορείς που επιδιώκουν την επίλυση της σύγκρουσης, μερικές φορές προκαλώντας κύματα προσφύγων και μεταναστών και άλλες φορές με την στρατολόγηση περισσοτέρων ατόμων και την αποστολή βοήθειας προς τους τρομοκράτες στη Συρία.

»Πρόσφατα, η Τουρκία άρχισε να κατασκευάζει ένα τείχος για να χωρίσει την περιοχή του Afrin από το υπόλοιπο της συριακής επικράτειας, σε μια καταφανή παραβίαση όλων των διεθνών κανόνων και νόμων, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και όλων των εμπλεκομένων στο συριακό ζήτημα παραγόντων.

»Το καθεστώς της Δαμασκού επίσης δεν έλαβε δράση ενάντια σε αυτό το σχέδιο κατοχής της Τουρκίας και το παρακολουθεί χωρίς αντίδραση.

»Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) έχει υπογραμμίσει την σοβαρότητα των απειλών που προκαλεί αυτή η νοοτροπία του τουρκικού κράτους και οι επεκτατικές πολιτικές του στην περιοχή και ο στόχος του της υλοποίησης του Misak-ı Millî (Εθνικός Όρκος).

»Το καθεστώς του Ερντογάν έχει γίνει απειλή για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο μέσω της ενίσχυσης και της χρησιμοποίησης ισλαμιστικών, τζιχαντιστικών οργανώσεων.

»Ως μέρος της δημοκρατικής αυτοδιοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, εμείς στο PYD έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του λαού μας να αντιμετωπίσει τις ύπουλες πολιτικές του τουρκικού κράτους και την ικανότητά του να απελευθερώσει το Afrin και τις άλλες υπό κατοχή περιοχές στη βόρεια Συρία, όπως απελευθέρωσε και τη γη του από την ISIS.

»Όλες οι δυνάμεις και όλοι οι φορείς που ζητούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των λαών, πρέπει να ενεργήσουν σταθερά και να θέσουν ένα τέλος σε αυτή την τουρκική επιθετικότητα.

»Η βούληση των ανθρώπων θα επικρατήσει.

»Αιδώς, υποστηρικές της τρομοκρατίας!

»Γενικό Συμβούλιο του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)».

Σχετικά άρθρα