Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλασιάστηκαν οι χρήστες μετά τη νομιμοποίηση κάνναβης στον Καναδά

Διπλασιάστηκαν οι χρήστες μετά τη νομιμοποίηση κάνναβης στον Καναδά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καναδάς, Κάνναβη,

Ενώ η κατανάλωση κάνναβης σε καθημερινή βάση ή σχεδόν καθημερινή παραμένει αναλλοίωτη, η εβδομαδιαία κατανάλωση και η περιστασιακή κατανάλωση αυξάνεται, επισημαίνεται σε επίσημη καναδική έρευνα.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά τον περασμένο Οκτώβριο σχεδόν διπλασίασε τους χρήστες και την κατανάλωση της ουσίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα επίσημης σχετικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, η εθνική έρευνα για την κάνναβη, που διενεργήθηκε το πρώτο τρίμηνο και δημοσιεύτηκε την Πέμπτη το βράδυ, αποκαλύπτει ότι το 18% των Καναδών, άνω των 15 ετών, δήλωσε ότι κατανάλωσε αυτό το ναρκωτικό έναντι 14% το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία του Καναδά.

Από τότε που η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγία κατέστη νόμιμη, περίπου 646.000 άνθρωποι είπαν ότι την κατανάλωσαν για πρώτη φορά, ήτοι σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός από τις αρχές του 2018 (327.000).

Οι άνδρες ηλικίας 45-64 ετών αποτελούν την πλειονότητα.

Νομιμοποίηση ή όχι, η κατανάλωση συνεχίζει να παραμένει υψηλότερη μεταξύ των ανδρών (22%) απ’ ότι στις γυναίκες (13%).

Το ποσοστό της είναι ιδιαίτερα αυξημένο και μεταξύ των νέων: σχεδόν ένας καταναλωτής στους 3 είναι ηλικίας 15-24 ετών.

«Η κατανάλωση κάνναβης σε καθημερινή βάση ή σχεδόν καθημερινή παραμένει αναλλοίωτη, ενώ η εβδομαδιαία κατανάλωση και η περιστασιακή κατανάλωση αυξάνεται», επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας.

Την ίδια ώρα, «λιγότεροι καταναλωτές δήλωσαν ότι βρήκαν την κάνναβη από παράνομες πηγές, όπως έναν διακινητή, τους τρεις πρώτους μήνες του 2019 (38%) σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018 (51%)».

Σχετικά άρθρα