Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκλονίζει! Τα μηνύματα στο twitter 16χρονης μέσα από τα ερείπια της Γάζας

Συγκλονίζει! Τα μηνύματα στο twitter 16χρονης μέσα από τα ερείπια της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Twitter, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Παλαιστίνη, Φαράχ Μπέικερ,

Μέσα από τα ερείπια της πολιορκημένης Γάζας, με τις βόμβες να πέφτουν ολόγυρα, τον τρόμο και το φόβο να συνταράσσει το εφηβικό της κορμί, η 16χρονη Φαράχ Μπέικερ (Farah Baker) βρίσκει τη δύναμη να tweetάρει από τον παλαιστινιακό θύλακα, που δέχεται σφυροκόπημα δίχως τέλος από τον ισραηλινό στρατό.

Η 16χρονη με τα χαρακτηριστικά γαλάζια μάτια, η οποία είναι ένα από τα διαδικτυακά πρόσωπα της Γάζας, μπλογκάρει από το 2012.

Ωστόσο, είναι αυτός ο πόλεμος η αιτία που έγινε παγκοσμίως διάσημη και την ακολουθούν χιλιάδες (124.000 είναι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) άνθρωποι στο twitter.

Γιατί η Φαράχ, ακόμα κι όταν ομολογεί στα tweet της ότι τρέμει από το φόβο και κλαίει καθώς η γη κάτω από τα πόδια της τρέμει όταν σκάνε οι ισραηλινοί πύραυλοι, βρίσκει τη δύναμη να γράφει και να ενημερώνει τι συμβαίνει μέσα στην πόλη της.

Και δεν γράφει μόνο, τραβά και βίντεο, που τα αναρτά στο twitter, μοναδικά ντοκουμέντα της αίσθησης πώς είναι να ζεις μέσα στην εμπόλεμη ζώνη.

Δείτε ζωντανά τι γράφει αυτή τη στιγμή στο προφίλ της στο twitter:


Δείτε ορισμένα από τα βίντεο της Φαράχ Μπέικερ κι αν θέλετε ακολουθήστε την και στο twitter, εδώ: Guess what

Σχετικά άρθρα