Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εάν δεν απελευθερώσετε τον στρατιώτη μας θα ισοπεδώσουμε τη Γάζα”

“Εάν δεν απελευθερώσετε τον στρατιώτη μας θα ισοπεδώσουμε τη Γάζα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μοσέ Γιαλόν, Παλαιστίνη,

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, στα χέρια της Χαμάς βρίσκεται αιχμάλωτος ένας 23χρονος Ισραηλινός υπολοχαγός, ο Χαντάρ Γκόλντιν (Hadar Goldin).

Ο Ισραηλινός αξιωματικός δεν είναι τυχαίος άνθρωπος. Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο βρετανικός Τύπος είναι Εβραίος της Βρετανίας και τρίτος ξάδελφος του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιαλόν.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αιχμαλωτίστηκε είναι τουλάχιστον κινηματογραφικές και Χαμάς και Ισραήλ διαφωνούν για τον εάν συνέβη πριν ή κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας στη Γάζα.

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι τον έπιασαν πριν κηρυχθεί η εκεχειρία στις 08.00 το πρωί της Παρασκευής.

Ισραηλινές πηγές που επικαλείται η Daily Mail αναφέρουν ότι το Ισραήλ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στη Χαμάς να απελευθερώσει άμεσα τον υπολοχαγό, αλλιώς ο ισραηλινός στρατός θα ισοπεδώσει τη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ένοπλοι της Χαμάς βγήκαν από τα τούνελ που ήταν κρυμμένοι, πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο στρατιώτες του Ισραήλ και απήγαγαν τον Γκόλντιν.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η αιχμαλωσία του αξιωματικού του ήταν παραβίαση της εκεχειρίας από την πλευρά της Χαμάς, σε συνδυασμό με ρουκέτες που έπληξαν το ισραηλινό έδαφος. Και η απάντηση ήταν σκληρή, αφού στο πρώτο κύμα επίθεσης που εξαπέλυσαν σκοτώθηκαν περισσότεροι από 50 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 200.

Από την πλευρά τους οι ισλαμιστές αντάρτες στη Γάζα απαντούν, ότι δεν υπάρχει δικαιολογία από την πλευρά του Ισραήλ, αφού αιχμαλώτισαν τον αξιωματικό και σκότωσαν τους δύο συμπολεμιστές του πριν την κήρυξη της εκεχειρίας.

Οι Ισραηλινοί, επιμένουν, ότι το περιστατικό συνέβη στις 9.30 το πρωί, δηλαδή μιάμιση ώρα μετά την κήρυξη της εκεχειρίας.

“Τις πρώτες ώρες της ανθρωπιστικής εκεχειρίας”, λέει Ισραηλινός συνταγματάρχης, “τρομοκράτες της Χαμάς βγήκαν μέσα από τη γη. Ένας από αυτούς φορούσε ένα γιλέκο αυτοκτονίας, ήταν δηλαδή ζωσμένος με εκρηκτικά, κι ανατινάχθηκε σκοτώνοντας δύο στρατιώτες μας. Οι σύντροφοί του εν τω μεταξύ μας έριχναν με τα όπλα τους. Τότε απήγαγαν τον Γκόλντιν, στις 9.30 το πρωί”.

Σχετικά άρθρα