Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία έστειλε όπλα στους ισλαμιστές στη Λιβύη με ιρανικό πλοίο που «φόρτωσε» από Βουλγαρία

Η Τουρκία έστειλε όπλα στους ισλαμιστές στη Λιβύη με ιρανικό πλοίο που «φόρτωσε» από Βουλγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βουλγαρία, Ιράν, Ισλαμιστές, Λαθρεμπόριο Όπλων, Λιβύη, Μισράτα, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τρίπολη,

Μιντιακοί ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλουν ότι η Τουρκία έστειλε όπλα στην ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης, στη Λιβύη, με ιρανικό καράβι.

Η ισλαμική διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης υποστηρίζεται από την Τουρκία, το Κατάρ, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Αλ Κάιντα.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, με προσωρινή πρωτεύουσα τη Βεγγάζη στην Κυρηναϊκή, ένας κοσμικός στρατός, υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και έχει την ανοχή των ΗΠΑ και της Ρωσίας στην πολιορκία που έχει ξεκινήσει της Τρίπολης της Λιβύης.

Το σιιτικό Ιράν -δίχως να ωφελείται ουσιαστικά πουθενά από τη σουνιτική Μουσουλμανική Αδελφότητα- έχει λόγους να υποστηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης, αφού αυτή βάλλεται από τα Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία που βρίσκονται σε «κόντρα» με το Ιράν.

Έτσι λοιπόν δεν αποκλείεται η καταγγελία ότι «η Τουρκία χρησιμοποιεί ιρανικά πλοία για να στέλνει ελεύθερα όπλα και πυρομαχικά στους πολιτοφύλακες της Διεθνώς Αναγνωρισμένης Κυβέρνησης στη Μισράτα, Λιβύη» να ισχύει.

«Το ιρανικό φορτηγό πλοίο “Shahr-e-Kord” ελεύθερα μετέφερε τα όπλα από τη Βουλγαρία στη Λιβύη για λογαριασμό της Τουρκίας ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ένοπλές του δυνάμεις είχαν πλήρη γνώση αυτού».

Να σημειωθεί ότι το ιρανικό πλοίο απέπλευσε από τη Λαοδίκεια (Λαττάκεια) τη Συρίας, πήγε στο Μπουργκάς στη Βουλγαρία και από εκεί -αφού «φόρτωσε»- κίνησε για Λιβύη.

Στον πλοιοκτήτη του «Shahr-e-Kord» έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ωστόσο, απορία προκαλεί -εύλογη νομίζουμε- πώς ένα ύποπτο ιρανικό καράβι «φορτώνει» από το λιμάνι Μπουργκάς της Βουλγαρίας, μιας χώρας μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να μεταφέρει το φορτίο του στη Μισράτα της Λιβύης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Βρετανία -για δικούς της λόγους- εναντιώνεται στον Χαλίφα Χαφτάρ.

Σχετικά άρθρα