Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα

Οι Αμερικανοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο,

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα άφησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι πιθανή.

»Αν αυτό απαιτείται, αυτό θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες» διεμήνυσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας στο Fox Business Network.

Επανέλαβε πάντως ότι η Ουάσιγκτον θα προτιμούσε να υπάρξει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στη Βενεζουέλα.

Νωρίτερα ο Ζαΐρ Μπολσονάρου, πρόεδρος της Βραζιλίας, αν και επενέλαβε τη στήριξή του στον Χουάν Γκουάιντο, απέκλεισε την όποια συμμετοχή της χώρας σε στρατιωτική επέμβαση.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται την ώρα που η κατάσταση στη χώρα φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Βουλής, Χουάν Γκουάιντο, έχει καλέσει τους πολίτες να συνεχίσουν την επιχείρηση «Ελευθερία», υποστηρίζοντας ότι έχει πια και μεγάλο μέρος του στρατού στο πλευρό του.

Ωστόσο το Reuters μεταδίδει πως δεν υπάρχουν ακόμη απτές αποδείξεις ότι η ηγεσία του στρατού έχει εγκαταλείψει τον Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούρο σε διάγγελμά του τα ξημερώματα συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις διότι πέτυχαν όπως είπε να αποτρέψουν το «πραξικόπημα».

«Όλες οι στρατιωτικές βάσεις τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, παρέμειναν πιστές στην επανάσταση, στον ανώτατο διοικητή τους και στο Σύνταγμα» διεμήνυσε και πρόσθεσε πως η απόπειρα δεν θα μείνει ατιμώρητη και πρόσθεσε ότι έχει ορίσει τρεις εισαγγελείς προκειμένου να ανακρίνουν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Οι ΗΠΑ διατείνονται ότι ο Μαδούρο ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει τη χώρα και να καταφύγει στην Κούβα (την οποία και απειλούν με πλήρες εμπάργκο), αλλά τον σταμάτησαν οι Ρώσοι.

Σχετικά άρθρα