Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πούτιν για τη Λιβύη επειδή «χάνει» τον πόλεμο

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πούτιν για τη Λιβύη επειδή «χάνει» τον πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισλαμιστές, Λιβύη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ανήσυχος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις εξελίξεις στη Λιβύη. Το ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας στηρίζει την ισλαμική -διεθνώς αναγνωρισμένη- κυβέρνηση στην Τρίπολη.

Από την άλλη, ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, με προσωρινή πρωτεύουσα τη Βεγγάζη στην Κυρηναϊκή, που πολιορκεί την Τρίπολη, υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και απολαμβάνει της ανοχής των ΗΠΑ και Ρωσίας.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ είναι αντιτούρκος και αντιϊσλαμιστής. Προ ημερών αναγνώρισε και τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Μια νίκη του Χαφτάρ στη Λιβύη θα είναι μια μεγάλη ήττα για τον Ερντογάν.

Η τουρκική Προεδρία ανακοίνωσε ότι την Τρίτη το βράδυ συνομίλησαν τηλεφωνικά Ερντογάν και Πούτιν για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Από ό,τι έχετε αντιληφθεί, ο Ερντογάν τηλεφωνεί μία στον Τραμπ και μία στον Πούτιν και παριστάνει τον παράγοντα και την υπερδύναμη.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν».

Επισημαίνεται ότι «οι δύο ηγέτες, εκτός από τα διμερή θέματα, συζήτησαν για την κατάσταση στην Λιβύη» και «κατά την διάρκεια της συνομιλίας ειπώθηκε ότι η χώρα μας υποστηρίζει την ειρήνη και την σταθερότητα στην Λιβύη».

«Οι πρόεδροι – αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας– συμφώνησαν να συνεχίσουν της στενή τους συνεργασία στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας της Αστάνα για την διευθέτηση της κρίσης στην Συρία».

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι ο Ερντογάν δεν έβγαλε άκρη ούτε με τον Πούτιν για τη Λιβύη, με το οποίο όμως ακόμα συνεννοείται για τη Συρία.

Σχετικά άρθρα