Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μία τούφα μαλλιών θα λύσει το μυστήριο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Μία τούφα μαλλιών θα λύσει το μυστήριο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για DNA, Ιταλία, Λεονάρντο Ντα Βίντσι,

Δύο εμπειρογνώμονες από την Ιταλία θα κάνουν ανάλυση DNA στην τούφα των μαλλιών, που βρέθηκε σε μια ιδιωτική συλλογή τέχνης στις ΗΠΑ και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο μουσείο Ιντεάλ στο Βίντσι (πόλη της Τοσκάνης όπου γεννήθηκε ο καλλιτέχνης), στις 2 Μαΐου, την 500η επέτειο του θανάτου του.

«Βρήκαμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μια τούφα μαλλιών με την ιστορική ονομασία «Τα Μαλλιά του Λεονάρντο ντα Βίντσι».

»Πρόκειται για ένα εξαιρετικό λείψανο που θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα βήμα στην έρευνα για το DNA του καλλιτέχνη» δήλωσαν ο Αλεσάνδρο Βετσόζι, διευθυντής του μουσείου και η Άγκνες Σαμπάτο, πρόεδρος του Ιδρύματος Κληρονομιάς του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

To 2016 οι Βετσόζι και Σαμπάτο, που είναι οι επιμελητές της έκθεσης «ο Λεονάρντο ζει» στο μουσείο Ιντεάλε, ανακοίνωσαν ότι έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν μια διακοπτόμενη σύνδεση μεταξύ του ετεροθαλούς αδερφού του ντα Βίντσι και 35 ανδρών απογόνων του, εκ των οποίων οι περισσότεροι ζουν στην Τοσκάνη.

«Αυτό το λείψανο είναι αυτό που χρειαζόμασταν για να κάνουμε την ιστορική μας έρευνα πιο ισχυρή επιστημονικά», δήλωσε η Σαμπάτο.

«Σχεδιάζουμε να κάνουμε ανάλυση DNA στην τούφα και να το συγκρίνουμε με τους απογόνους του Ντα Βίντσι και με τα οστά που βρέθηκαν στις ταφές του “πολυπράγμονα” Αναγενννησιακού που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια» εξήγησε.

Η Σαμπάτο πρόσθεσε ότι η εξέταση DNA του Ντα Βίντσι θα μπορούσε επίσης να επιλύσει τη διαμάχη σχετικά με «τα υποτιθέμενα λείψανα στον τάφο του Αμπουάζ της Γαλλίας».

Ο αρχικός τάφος του Ντα Βίντσι ήταν στο παρεκκλήσι του Saint-Florentin στο Chateau d’Amboise στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία, αλλά αυτό καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Τα οστά απομακρύνθηκαν από εκεί και θάφτηκαν στο μικρότερο εκκλησάκι του Saint-Hubert, αλλά υπάρχει μόνο εκτίμηση και όχι απόδειξη ότι είναι τα οστά του Ντα Βίντσι.

Ο Ντα Βίντσι ήταν καρπός παράνομου έρωτα, γιος συμβολαιογράφου, δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν είχε άμεσους απογόνους.

Έφυγε από την Ιταλία σε ηλικία 64 ετών για να ενταχθεί στην υπηρεσία του βασιλιά Φραγκίσκου Α’ της Γαλλίας.

Σχετικά άρθρα