Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαγκντάντι έχασε τον έλεγχο στο Ισλαμικό Κράτος; – Οι Ρώσοι δηλώνουν άγνοια

Ο Μπαγκντάντι έχασε τον έλεγχο στο Ισλαμικό Κράτος; – Οι Ρώσοι δηλώνουν άγνοια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρωσία, Ρωσική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (GRU), Συρία, Τζιχαντιστές,

Με το Ισλαμικό Κράτος να έχει χάσει τα εδάφη που κατείχε στη Συρία και το Ιράκ, υπάρχει σοβαρή αναζήτηση για το που βρίσκεται ο «χαλίφης» του.

Η Ρωσία δηλώνει άγνοια για το που μπορεί να κρύβεται ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Αυτό απάντησε τη Μεγάλη Παρασκευή ο αντιναύαρχος Ίγκορ Κοστύουκοφ, επικεφαλής της κεντρικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU) του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.

Όπως είπε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, στο περιθώριο της 8ης Διεθνούς Διάσκεψης Ασφαλείας της Μόσχας, «οι κρυψώνες του είναι άγνωστες».

Θεώρησε επίσης απίθανο να βρίσκεται στη Συρία, τόσο στη βορειοδυτική, στην επαρχία της Ιντλίμπ, όσο και στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

«Κατηγορηματικά δεν είναι στην Ιντλίμπ. Στην ανατολική όχθη του Ευφράτη μόνο εν υπνώσει πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους παραμένουν», είπε.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι έχασε τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ είναι άρρωστος, έχει καρκίνο στον πνεύμονα.

Άλλες φήμες αναφέρουν ότι είναι κλινήρης, σοβαρά τραυματισμένος. Ακούγεται, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι σκοτώθηκε.

Σχετικά άρθρα