Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί φεύγουν από το Αφγανιστάν – Τι συμφώνησαν με τους Ταλιμπάν

Οι Αμερικανοί φεύγουν από το Αφγανιστάν – Τι συμφώνησαν με τους Ταλιμπάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κίνα, Ρωσία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,

Στην αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν συμφώνησαν οι ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για το τέλος του πολέμου.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για την ειρήνευση στο Αφγανιστάν, Ζαλμάι Χαλιλζάντ, συναντήθηκε στη Μόσχα με Κινέζους και Ρώσους απεσταλμένους και υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση με την οποία «οι τρεις πλευρές καλούν σε συντεταγμένη και υπεύθυνη αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν», αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Χαλιλζάντ χαιρέτισε «την αρχή μιας διεθνούς συναίνεσης σε σχέση με την αμερικανική προσέγγιση για το τέλος του πολέμου», επισημαίνοντας ότι η συμφωνία μεταξύ των τριών δυνάμεων περιείχε τη «διαβεβαίωση ότι η τρομοκρατία δεν θα εμφανιστεί ποτέ πια στο Αφγανιστάν».

«Υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα» πρόσθεσε.

Επίσης, υπάρχει «δέσμευση» των Ταλιμπάν να πολεμήσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και να σταματήσουν τις σχέσεις τους με την Αλ Κάιντα.

Οι Ταλιμπάν, διευκρινίζει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεσμεύτηκαν ότι «οι υπό τον έλεγχό τους περιοχές δεν θα χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν άλλη χώρα».

Σχετικά άρθρα