Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόρμπιν: Ρατσιστής και μισογύνης ο Τραμπ

Κόρμπιν: Ρατσιστής και μισογύνης ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, Ντόναλντ Τραμπ, Τζέρεμι Κόρμπιν,

Την πρόθεσή του να μην παρευρευθεί στο επίσημο γεύμα που θα παραθέσει η κυβέρνηση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη χώρα τον Ιούνιο, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Εργατικών, σημείωσε πως είναι λάθος να αποδοθούν τιμές για τον Αμερικανό πρόεδρο, τον οποίο χαρακτήρισε ρατσιστή και μισογύνη.

Σημείωσε μάλιστα πως οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ηνωμένου Βασιλείου, δεν χρειάζονται τις σχεδιαζόμενες «τυμπανοκρουσίες» του Ιουνίου.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, δεν είναι μάλιστα ο πρώτος που δηλώνει πως θα απόσχει από το γεύμα, καθώς αντίστοιχη πρόθεση έχει ήδη εκφράσει ο ηγέτης των Φιλελεύθερων, Βινς Κέιμπλ.

Στην δήλωσή του ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναφέρει: «Η Τερέζα Μέι, δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το «κόκκινο χαλί» για να τιμήσει έναν πρόεδρο που σκίζει ζωτικές διεθνείς συμφωνίες, υποστηρίζει την άρνηση της κλιματικής αλλαγής και χρησιμοποιεί ρατσιστική και μισογυνίστικη ρητορική».

«Η διατήρηση της σημαντικής μας σχέσης με τις ΗΠΑ, δεν χρειάζονται τις τυμπανοκρουσίες μιας τέτοιες επίσημης επίσκεψης.

»Είναι δυσάρεστη η στάση της πρωθυπουργού απέναντι σ’ αυτήν την προεδρία των ΗΠΑ».

«Θα δεχόμουν τον πρόεδρο Τραμπ για να συζητήσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα» σημείωσε ακόμα.

Η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Μεγάλη Βρετανία θα πραγματοποιηθεί από τις 3 ως τις 5 Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα