Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο ιδρυτής ακροδεξιάς οργάνωσης στη Βρετανία

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο ιδρυτής ακροδεξιάς οργάνωσης στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βρετανία, Ευρωεκλογές 2019, Ηνωμένο Βασίλειο,

Υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές στη Βρετανία θέτει ο ιδρυτής της ισλαμοφοβικής ακροδεξιάς οργάνωσης, EDL, Τόμι Ρόμπινσον.

Ο Ρόμπινσον κατεβαίνει ως ανεξάρτητος ενώ πέρσι είχε οριστεί ως σύμβουλος από τον Γκέραρντ Μπάτεν, ηγέτη της επίσης ακροδεξιάς ομάδας Ανεξαρτησίας στη Βρετανία, Ukip.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και δύο χρόνια για δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος του, ενώ έχει ήδη εκτίσει ποινές φυλάκισης για εγκλήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν απάτες.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έγινε προς τους οπαδούς του με κωδικοποιημένο μήνυμα μέσω της εφαρμογής Telegram, εφόσον έχει απαγορευτεί από τα κυρίαρχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, Twitter, Instagram και Snapchat.

Η υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος στη Βρετανία, σημαίνει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολιτικούς αντιπάλους από εννέα πολιτικά κόμματα που θέτουν επίσης υποψηφιότητα στην περιοχή της βορειοδυτικής Αγγλίας για τις ευρωεκλογές, όπως το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ, αλλά και το Ukip, του οποίου είναι σύμβουλος.

Στις ευρωεκλογές του 2014 η βορειοδυτική Αγγλία εξέλεξε οχτώ ευρωβουλευτές, τρεις από τους οποίους προέρχονταν από το Ukip.

Με αφορμή εκδήλωση που διοργανώνει σε περιοχή έξω από το Μάντσεστερ, θρησκευτικοί ηγέτες Χριστιανών, Εβραίων και Μουσουλμάνων υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση με βουλευτή του Εργατικού κόμματος, με την οποία καταδικάζουν την παρουσία του και επισημαίνουν ότι οι ακροδεξιές πολιτικές του απόψεις δεν είναι ευπρόσδεκτες στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα