Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Mακρόν απαντά στα «Κίτρινα Γιλέκα» με μειώσεις φόρων και δημοψηφίσματα

O Mακρόν απαντά στα «Κίτρινα Γιλέκα» με μειώσεις φόρων και δημοψηφίσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εμανουέλ Μακρόν, Κίτρινα Γιλέκα,

Με μειώσεις φόρων «απαντά» ο Εμανουέλ Μακρόν στις κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων».

Στο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε σημαντική μείωση του φόρου εισοδήματος, μιλώντας από την αίθουσα τελετών του Μεγάρου των Ηλυσίων. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε για την απλοποίηση των διαδικασιών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι μειώσεις φόρων θα χρηματοδοτηθούν από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, τη μείωση των δαπανών, αλλά και από το να κάνει τους Γάλλους να εργάζονται περισσότερο.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησής του, λέγοντας πως οι πολιτικές του έχουν φέρει ανάπτυξη.

«Διερωτήθηκα: πρέπει να σταματήσουμε ό,τι έγινε τα τελευταία δύο χρόνια; Πήραμε λάθος πορεία; Πιστεύω ότι ισχύει το αντίθετο» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μακρόν χαρακτήρισε παράλληλα το πολιτικό Ισλάμ ως μια απειλή, λέγοντας ότι επιχειρεί «απόσχιση» από τη Γαλλική Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι το διάγγελμα Μακρόν είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων ανέτρεψε τα σχέδια του Γάλλου προέδρου, την ίδια ώρα που η κοινή γνώμη της Γαλλίας δείχνει πλέον να τάσσεται κατά των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων Γιλέκων».

Σχετικά άρθρα