Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεχάστε τα περί ανεξαρτησίας διαμηνύει το Λονδίνο στη Σκωτία

Ξεχάστε τα περί ανεξαρτησίας διαμηνύει το Λονδίνο στη Σκωτία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μιλώντας από την Γλασκώβη, όπου συμμετείχε σε ένα συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια, ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί στην Σκωτία η δυνατότητα να διεξάγει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία,μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, απαντώντας έτσι και στους ισχυρισμούς της Νίκολας Στάρτζεον ότι η αντίθεση του Ουέστμινστερ σε κάτι τέτοιο «δεν είναι βιώσιμη».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκαθάρισε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα εκχωρήσει στο Εδιμβούργο το νομικό δικαίωμα για δημοψήφισμα πριν το 2021.

«Δεν βλέπουμε τον λόγο για κάτι τέτοιο.

»Αυτό υποτίθεται ότι διευθετήθηκε το 2014 για μία γενιά και θα μείνουμε σε αυτό», είπε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι πολίτες στη Σκοτία θέλουν να έχουν για μία ακόμη φορά ένα δημοψήφισμα.

Η απάντηση στις νέες αρνήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, ήρθε από ένα άλλο συνέδριο που πραγματοποιεί στο Εδιμβούργο το Συμβούλιο Ανάπτυξης και Βιομηχανίας της Σκοτίας, από όπου ο αντιπρόεδρος της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Σκωτίας, Τζον Σουίνεϊ, υποστήριξε ότι η απόρριψη του Λονδίνου δεν σημαίνει το θέμα έχει κλείσει.

«Δεν βλέπω ότι η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σταθερή για να το θέσω με όσο πιο λεπτό τρόπο μπορώ.

»Νομίζω πρέπει να τρέξει πολύ νερό ακόμη στο αυλάκι για τέτοια ζητήματα, έχουμε πολλές συζητήσεις να κάνουμε με την βρετανική κυβέρνηση και με άλλους γύρω από το θέμα και δεν πιστεύω ότι πρέπει να θεωρείται ως η τελευταία λέξη» είπε.

Σχετικά άρθρα