Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι συνθηκολόγηση» λέει Μίτσκοσκι – «Με 80 βουλευτές την αλλάζω»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι συνθηκολόγηση» λέει Μίτσκοσκι – «Με 80 βουλευτές την αλλάζω»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, Εκλογές, Σκόπια, Χρίστιαν Μίτσκοσκι,

Ο ηγέτης του τουρκόφιλου και ρωσόφιλου «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, επιτέθηκε εκ νέου στη Συμφωνία των Πρεσπών, που τη χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά «συνθηκολόγηση», μεταδίδει η σκοπιανή Republika.

Μιλώντας στο «24 TV» αναφέρθηκε στο «κίνητρο» του Ζόραν Ζάεφ για να εισέλθει στη διαπραγμάτευση, που την αποκάλεσε «περιπέτεια»

Είπε ότι είπε ότι στόχος του Ζόραν Ζάεφ ήταν η «Μακεδονία» (και όχι Βόρεια Μακεδονία) να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πρώτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ισχυρίστηκε ο Μίτσκοσκι, ο Ζόραν Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι δεν θα έκανε αυτό που τελικά έκανε.

Το ίδιο διαβεβαίωσε και στο δεύτερο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

«Αλλά το έκανε. Και τώρα έχουμε μια πραγματικότητα στο κράτος, με τον τρόπο με τον οποίο εγκρίθηκε και εφαρμόστηκε η Συμφωνία Πρεσπών.

»Για εμάς ως πολιτικό κόμμα και για μένα ως πολιτικός, είναι μια συμφωνία συνθηκολόγησης.

»Αλλά για να αλλάξω αυτή την πραγματικότητα στη Δημοκρατία της “Μακεδονίας”, χρειάζομαι 80 βουλευτές», είπε ο Μίτσκοσκι.

Λέει ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Δηλαδή, για να καταλάβουμε, το αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ζητά πλειοψηφία 80 βουλευτών για να αλλάξει το Σύνταγμα;

Και τη Διεθνή Συνθήκη επικύρωσης της Συμφωνίας; Και αυτή θα την αλλάξουν;

Δηλώνουν ότι θα παραβιάσουν το Διεθνές Δίκαιο;

Τις συνέπειες αυτής της στάσης τις γνωρίζουν;

Στις 5 Μαΐου είναι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία.

Το «αρχαιομακεδονικό» VMRO-DPMNE υποστηρίζει την Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, καθηγήτρια Νομικής και πρώην συνεργάτιδα του ιδρύματος του Τζορτζ Σόρος.

Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεσμεύτηκε να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, το αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Μακεδονία διακηρύττει ότι θα την ακυρώσει.

Έγκριτοι νομικοί στη Βόρεια Μακεδονία έχουν υποστηρίξει ότι οι «αρχαιομακεδόνες» σφετεριστές της ελληνικής ιστορίας δεν μπορούν να αλλάξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όμως, αυτό δεν θα τους εμποδίσει, εάν επανέλθουν στην εξουσία -όποτε γίνουν εθνικές εκλογές- να καταλύσουν παράνομα το erga omnes και να επαναφέρουν την ονομασία «Μακεδονία» στο εσωτερικό της χώρας.

Πρέπει να διαμηνυθεί με κάποιο τρόπο στον κ. Μίτσκοσκι -που οι πληροφορίες λένε ότι είναι ελληνικής καταγωγής εξωμότης κι αυτός- πως η οποιαδήποτε αθέτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έχει φοβερές συνέπειες. Και αυτό να γίνει κατανοητό και στους οπαδούς του.

Σχετικά άρθρα