Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοτικές Εκλογές Αλβανία: Να μην «πέσει» η Χειμάρρα σε αλλότρια χέρια

Δημοτικές Εκλογές Αλβανία: Να μην «πέσει» η Χειμάρρα σε αλλότρια χέρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Εκλογές, Ελληνική Ομογένεια, Φρέντι Μπελέρης, Χειμάρρα,

Στην Αλβανία το κόμμα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, το ΚΕΑΔ, που αποτελεί τον πολιτικό βραχίονα της οργάνωσης «Ομόνοια», συμμετέχει στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης που θα μποϋκοτάρει τις τοπικές εκλογές τον Ιούνιο.

Ωστόσο, η «Ομόνοια» θα κάνει εξαίρεση στη Χειμάρρα, όπου θα διεκδικήσει τον Δήμο αυτού του ελληνικού προπυργίου, για να μην πέσει σε αλλότριες δυνάμεις.

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της «Ομόνοιας» στη Χειμάρρα, κατέθεσε την υποψηφιότητά του την Τρίτη.

Με την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας« Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, είναι ο πρώτος υποψήφιος που διεκδικεί επίσημα τον δήμο Χειμάρρας στις επερχόμενες εκλογές της 30ης Ιουνίου 2019.

Δεδομένου ότι η ενωμένη αντιπολίτευση υπό το Δημοκρατικό Κόμμα εμμένει στην απόφασή της να μην κατέλθει στις δημοτικές εκλογές, η υποψηφιότητα του Μπελέρη κατετέθη ως ανεξάρτητη.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη απέναντι στον κίνδυνο να συνεχιστεί για μια τετραετία ακόμη η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος ενάντια στον γηγενή πληθυσμό της Χειμάρρας.

Απέχει η αντιπολίτευση από τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία

Στις 23 Απριλίου έληξε στην Αλβανία η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στις εκλογές της 30ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκαζέττα Σκιπτάρε», κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης του Δημοκρατικού Κόμματος και των συμμάχων του δεν δήλωσε συμμετοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι την Τρίτη το πρωί είχαν δηλώσει συμμετοχή 34 κόμματα ενώ, άλλα επτά κόμματα κατέθεσαν αίτημα.

Άρα, στις τοπικές εκλογές στην Αλβανία αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 40 κόμματα.

Η εφημερίδα έχει και τη λίστα των κομμάτων που συμμετέχουν.

Από τη λίστα προκύπτει ότι εκτός του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, όλα τα υπόλοιπα είναι μικρά και πολύ μικρά κόμματα.

Στη λίστα είναι και το άλλο κόμμα της Ελληνικής Μειονότητας, το MEGA, με πρόεδρο το Χρηστάκη Κίτσο.

Διαβάστε σχετικά: Στην Αλβανία θέλει μεγάλη προσοχή – Στις 11 Μαΐου κάλεσμα σε εξέγερση

Σχετικά άρθρα