Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 5 Μαΐου ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία

Στις 5 Μαΐου ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, Εκλογές, Σκόπια, Στέβο Πεντάροφσκι,

Οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι για προεδρία στη Βόρεια Μακεδονία, ο Στέβο Πεντάροφσκι του κυβερνώντος συνασπισμού και η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα της αντιπολίτευσης, ξεκίνησαν την εκστρατεία τους πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου.

Ο Στέβο Πεντάροφσκι προέτρεψε τους ψηφοφόρους να πάνε στις εκλογές στις 5 Μαΐου και να ψηφίσουν το σύνθημά του «Μια κοινωνία για όλους».

«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να υποστηρίξετε αυτή την πολιτική φιλοσοφία που θα στείλει τη Βόρεια Μακεδονία στην Ευρώπη», δήλωσε ο Στέβο Πεντάροφσκι.

Εν τω μεταξύ, η υποψήφια της αντιπολίτευσης κ. Σιλιάνοφσκα δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση νικήθηκε σε αυτές τις εκλογές και ότι θα βγει νικήτρια κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου.

Ο Σιλιάνοφσκα προέτρεψε τους πολίτες να ψηφίσουν στις 5 Μαΐου προκειμένου να πουν «όχι» στις πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Οι δύο υποψήφιοι είναι ώμο ώμο, ενώ ελπίζουν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου εκλογών ψήφισαν τον Αλβανό, Μπλερίμ Ρέκα.

Εν τω μεταξύ, ο Αλβανός υποψήφιος που έλαβε 80 χιλιάδες ψήφους δήλωσε ότι δεν θα παροτρύνει τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν έναν από τους δύο υποψηφίους.

Οι πολιτικοί αναλυτές στη χώρα ανησυχούν για πιθανή αποτυχία αυτών των εκλογών αν η προσέλευση στον δεύτερο γύρο είναι μικρότερη από το 40%.

Σχετικά άρθρα