Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι ο εμπνευστής και οι έξι βομβιστές που αιματοκύλησαν τη Σρι Λάνκα (φωτο+βίντεο)

Αυτοί είναι ο εμπνευστής και οι έξι βομβιστές που αιματοκύλησαν τη Σρι Λάνκα (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πάσχα, Σρι Λάνκα, Τζιχαντιστές,

Στους 321 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την πολλαπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Σρι Λάνκα, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη της τρομοκρατικής ενέργειας ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, μέσω του πρακτορείου Amaq.

Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του φερόμενου ως εμπνευστή και οργανωτή της πολλαπλής επίθεσης αυτοκτονίας, καθώς και των επτά βομβιστών αυτοκτονίας, οι οποίοι έδωσαν όρκο στον Θεό, πριν σκορπίσουν τον θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Εμπνευστής και οργανωτής του πολλαπλού κτυπήματος, εμφανίζεται να είναι ο φανατικός ισλαμιστής ιεροκήρυκας Ζαχράν Χασίμ.

Το Ισλαμικό Κράτος κατονόμασε τους έξι από τους επτά βομβιστές αυτοκτονίας.

Πρόκειται για τους Abu Ubayda, Abu al-Mukhtar, Abu Khalil, Abu al-Bara’a, Abu Muhammad και Abu Abdullah.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, τα πρόσωπά τους είναι καλυμμένα.

Η Αστυνομία της Σρι Λάνκα έχει προχωρήσει στη σύλληψη τουλάχιστον 40 ύποπτων εξτρεμιστών ισλαμιστών, στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις τρεις εκκλησίες και τα τρία ξενοδοχεία.

Το βίντεο των βομβιστών αυτοκτονίας

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου Shangri La hotel, έχουν πιάσει τον βομβιστή τη στιγμή που κάνει την εμφάνισή του στους διαδρόμους.

Με τον ίδιο τρόπο, με παγερό ύφος και ένα σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά στην πλάτη, ο βομβιστής προχωρά προς τον στόχο του.

Σχετικά άρθρα