Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίβυος Βουλευτής: Ο Ερντογάν ξεφορτώνει όπλα και τζιχαντιστές στο λιμάνι της Τρίπολης

Λίβυος Βουλευτής: Ο Ερντογάν ξεφορτώνει όπλα και τζιχαντιστές στο λιμάνι της Τρίπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τρίπολη, Χαλίφα Χαφτάρ,

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλαμπάνι, δήλωσε σε συνέντευξή του στην αραβική «Al Ain News», ότι ο πολύς κόσμος γνωρίζει καλά τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, που καταπολεμά την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατανοεί αυτούς τους στόχους.

Ο Αλαμπάνι στη συνέντευξή του το Σάββατο, είπε ότι η μάχη της Τρίπολης διεξάγεται από το Λιβυκό Εθνικό Στρατό για να καθαρίσει τα υπολείμματα της τρομοκρατίας και τις δυνάμεις του κακού που έχουν καταλάβει την Τρίπολη.

Διευκρίνισε ότι ο Τραμπ έχει έρθει σε επαφή με τον Διοικητή Λιβυκού Εθνικού Στρατού και αυτό είναι η καλύτερη αναγνώριση των επίπονων προσπαθειών του στρατάρχη Χαφτάρ και των ανδρών του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και της νίκης όλου του κόσμου, καλώντας όλους τους πολιτικούς να παρέχουν την αναγκαία υποστήριξη για τον ίδιο και την άρση του εμπάργκο όπλων για το Λιβυκό Εθνικό Στρατό.

Ο Λίβυος βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υποστηρικτής της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλαμπάνι τόνισε ότι ο Ερντογάν θα έρθει αντιμέτωπος με τη μοίρα όλων των δικτατόρων, που έχουν υιοθετήσει το κακό, με την αντιλαϊκή πολιτική και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος στην ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης είπε ότι, ο Ερντογάν την προμηθεύει με όπλα και εκρηκτικά καθώς και με τρομοκράτες που τους μεταφέρει με πλοία.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη (από τον ΟΗΕ) Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη της Λιβύης είναι ισλαμική και υποστηρίζεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την Αλ Κάιντα, την Τουρκία και το Κατάρ.

Μια άλλη κυβέρνηση έχει έδρα τη Βεγγάζη, στην Κυρηναϊκή στην ανατολική Λιβύη. Αυτή υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Στρατός της κυβέρνησης της Βεγγάζης είναι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) με διοικητή του τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ που είναι υπέρ του κοσμικού κράτους και Αμερικανός υπήκοος.

Σχετικά άρθρα