Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός του Σουδάν προειδοποιεί τους διαδηλωτές να κάνουν πίσω

Ο στρατός του Σουδάν προειδοποιεί τους διαδηλωτές να κάνουν πίσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Πραξικόπημα, Σουδάν,

Σαφές μήνυμα στους διαδηλωτές να σταματήσουν τους αποκλεισμούς των δρόμων και να βάλουν τέλος στις διαδηλώσεις, οι οποίες είχαν ξεκινήσει πριν από την απομάκρυνση του προέδρου Ομάρ αλ Σαρίφ στις αρχές Απριλίου και συνεχίζονται, έστειλε το Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΜΣΣ) που κατέλαβε την εξουσία στο Σουδάν.

Την Κυριακή, ηγετικές μορφές των διαδηλώσεων δήλωσαν ότι διέκοψαν κάθε επαφή με το Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο. Το κατηγορούν ότι αποτελείται από «υπολείμματα» του καθεστώτος του Ομάρ αλ Σαρίφ.

«Αποφασίσαμε να επιλέξουμε την κλιμάκωση με το στρατιωτικό συμβούλιο, να μην αναγνωρίσουμε τη νομιμότητά του και να συνεχίσουμε την καθιστική διαμαρτυρία και να κλιμακώσουμε τις διαδηλώσεις στους δρόμους», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ-Αμίν Αμπντέλ-Αζίζ της Ένωσης Σουδανών Επαγγελματιών στους διαδηλωτές που παραμένουν έξω από το υπουργείο Άμυνας την Κυριακή.

Ο στρατός από την πλευρά του δεσμεύεται αφενός να παραδώσει την εξουσία, καθώς και ότι θα εξετάσει τη σύσταση ενός συμβουλίου που θα αποτελείται τόσο από στρατιωτικούς όσο και από πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, επιμένει ότι είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της χώρας.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα