Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο υπουργείο Επικοινωνιών του Αφγανιστάν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο υπουργείο Επικοινωνιών του Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καμπούλ, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση το Σάββατο στο υπουργείο Επικοινωνιών στην αφγανική πρωτεύουσα, Καμπούλ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ανθρώπων, ανέφερε την Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq.

Η επίθεση ξεκίνησε όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του, ακριβώς έξω από το κτήριο του υπουργείου, και στη συνέχεια άλλοι τρεις επιτιθέμενοι εισήλθαν στον χώρο.

Τρεις δράστες σκοτώθηκαν έπειτα από μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας, που απομάκρυναν 2.800 Αφγανούς από τα κυβερνητικά κτήρια.

Νεκροί είναι και τέσσερις πολίτες και τρεις αστυνομικοί, ενώ άλλοι οκτώ πολίτες τραυματίστηκαν.

Το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους -γνωστό και ως Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), από μια παλαιότερη ονομασία της περιοχής που περιλαμβάνει το Αφγανιστάν- δραστηριοποιείται στη χώρα από το 2015 και μάχεται τόσο τους Ταλιμπάν, όσο και τις αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις.

Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται στο Αφγανιστάν, καθώς συχνά μετακινούνται σε άλλες οργανώσεις.

Ωστόσο, στρατιωτικοί των ΗΠΑ υπολογίζουν πως ανέρχονται σε περίπου 2.000.

Σχετικά άρθρα