Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γρονθοκόπησαν τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης σε κηδεία Τούρκου στρατιώτη (βίντεο)

Γρονθοκόπησαν τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης σε κηδεία Τούρκου στρατιώτη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Τουρκία,

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, του κεμαλικού κεντροαριστερού CHP, δέχθηκε επίθεση από ωρυόμενους άνδρες προτού τον απομακρύνουν με ασφάλεια φρουροί της ασφάλειάς του από το πλήθος στην Άγκυρα, σύμφωνα με το κόμμα και πλάνα βίντεο από το συμβάν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του κοσμικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που πέτυχε πολλές νίκες στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, βρισκόταν στην κηδεία ενός Τούρκου στρατιώτη που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Σε εικόνες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο βλέπουμε ένα έξαλλο πλήθος να πέφτει πάνω του να τον λιντσάρει, ενώ ένας ηλικιωμένος του καταφέρνει και μια γροθιά στο πρόσωπο.

Όσοι νομίζουν ότι μπορεί να γίνει ομαλή αλλαγή εξουσίας στην Τουρκία, όσοι δηλαδή τρέφουν αυτή την αυταπάτη, ας έχουν υπόψιν τους ότι είναι τόσο βαθύς ο διχασμός στην Τουρκία μεταξύ κεμαλικών και ισλαμιστών, που οι δεύτεροι είναι έτοιμοι και βαριά οπλισμένοι για να δώσουν ένοπλη μάχη.

Επίθεση από εθνικιστές

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, στον Κιλιτσντάρογλου επιτέθηκαν την Κυριακή 21 Απριλίου Τούρκοι εθνικιστές στην κηδεία του Τούρκου στρατιώτη Γιενέρ Κιρικτζί (Yener Kırıkcı).

Η κηδεία γινόταν στο νεκροταφείο της περιοχής Τζουμπούκ, κοντά στην Άγκυρα, σε μικρή απόσταση από το διεθνές αεροδρόμιο.

Ο Γιενέρ Κιρικτζί και ακόμα τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο σε επίθεση Κούρδων ανταρτών στα ιρακινά σύνορα.

Οι εθνικιστές που επιχείρησαν να λιντσάρουν τον ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης φώναζαν το σύνθημα «έξω το PKK», κατηγορώντας προφανώς τον Κιλιτσντάρογλου για σχέσεις με τους Κούρδους.

Οι εθνικιστές κυνήγησαν τον Κιλιτσντάρογλου έως το σπίτι που τον έκρυψαν για να προστατευθεί, το λιθοβόλησαν και προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του.

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι αυτή έβαλε «παραστρατιωτικούς» -όπως αποκάλεσε τους άνδρες που του επιτέθηκαν- να τον χτυπήσουν.

Είναι γνωστό ότι το καθεστώς Ερντογάν έχει συστήσει ανεπίσημη παραστρατιωτική δύναμη εθνοϊσλαμιστών και έχει μοιράσει περισσότερα από 300.000 όπλα σε υποστηρικτές του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τους κεμαλικούς για συνεργασία με τους «τρομοκράτες» Κούρδους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα