Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβαρδίστηκαν στρατιωτικοί στόχοι της ισλαμικής κυβέρνησης στην Τρίπολη της Λιβύης

Βομβαρδίστηκαν στρατιωτικοί στόχοι της ισλαμικής κυβέρνησης στην Τρίπολη της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Τζιχαντιστές, Τρίπολη,

Αεροπορικές επιδρομές και εκρήξεις συγκλόνισαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων.

Εδώ και δύο εβδομάδες κλιμακώνονται οι συγκρούσεις, μετά την έναρξη της επιχείρησης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) την 4η Απριλίου, με σκοπό να αποσπαστεί η πόλη από τις δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που είναι ισλαμική και υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και κάτοικοι ανέφεραν πως είδαν αεροσκάφος να κάνει κύκλους για 10 λεπτά και πλέον στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας και να ανοίγει πυρ σε διάφορα σημεία αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Αεροσκάφος ακούστηκε και πάλι τις πρώτες πρωινές σήμερα να κάνει κύκλους πριν ακουστεί μια πολύ ισχυρή έκρηξη.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα πλήγματα έκανε πολεμικό αεροσκάφος ή τηλεχειριζόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Οι κάτοικοι έχουν κάνει λόγο για βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Οι εκρήξεις που ακούστηκαν τη νύχτα ήταν ισχυρότερες από αυτές σε προηγούμενες επιδρομές.

Κάτοικοι έκαναν λόγο για εκτοξεύσεις πολλών πυραύλων, ένας από τους οποίους πιστεύεται πως έπληξε στρατιωτική εγκατάσταση στη συνοικία Σαμπάα, στον νότιο τομέα της Τρίπολης, όπου σημειώνονται οι σφοδρότερες μάχες.

Οι Αρχές έκλεισαν το Mιτίγκα, το μόνο αεροδρόμιο της Τρίπολης που λειτουργεί, κόβοντας κάθε αεροπορική σύνδεση της πόλης των κατά εκτιμήσεις 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το αεροδρόμιο στη Μισράτα, 200 χιλιόμετρα ανατολικότερα, παραμένει σε λειτουργία.

Ο LNA του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ άρχισε την επιχείρησή του την 4η Απριλίου, αλλά έως τώρα δεν έχει μπορέσει να ξεπεράσει τις θέσεις άμυνας των παραστρατιωτικών δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στην ισλαμική κυβέρνηση, στο νότιο τμήμα της Τρίπολης.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), ορκισμένος αντίπαλος των Τούρκων και των τζιχαντιστών, υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά άρθρα