Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντεμιρτάς: Ταπεινώθηκε ο Ερντογάν – Πληρώνει το τίμημα για την αλαζονεία του

Ντεμιρτάς: Ταπεινώθηκε ο Ερντογάν – Πληρώνει το τίμημα για την αλαζονεία του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Εκλογές, Εφημερίδα Washington Post, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Τουρκία,

Με άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ο εκ των ηγετών του φιλοκουρδικού HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, χαρακτήρισε ορόσημο τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου και έκανε λόγο για ταπεινωτική ήττα του Τούρκου προέδρου και του κόμματός του.

«Ο Ερντογάν θεώρησε τις εκλογές ως δημοψήφισμα για την κυριαρχία του.

»Και όμως υπέστη ταπεινωτική ήττα χάνοντας πέντε από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κούρδος πολιτικός.

Συμπληρώνει δε ότι «τα τελευταία χρόνια το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν έχει απομακρυνθεί όχι μόνο από τη δημοκρατία, αλλά και από τις πραγματικές ισλαμικές αξίες και την ηθική. Ο πρόεδρος πληρώνει το τίμημα για την αλαζονεία του».

Ο κ. Ντεμιρτάς υπογραμμίζει επίσης ότι «θα δημιουργήσουμε ένα κράτος με δυνατή δημοκρατία και οικονομία χρησιμοποιώντας το σύνολο των δυνάμεων της χώρας.

»Οι εκλογές της 31ης Μαρτίου μάς έδειξαν το δρόμο. Άλλωστε και το HDP κατέγραψε πολύ καλή εκλογική επίδοση παρά το γεγονός ότι πολλοί από μας χαρακτηρίζονται από την επίσημη πολιτεία ως τρομοκράτες».

Σχετικά άρθρα