Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ διευρύνει το μέτωπο των επιχειρήσεων στη Γάζα

Το Ισραήλ διευρύνει το μέτωπο των επιχειρήσεων στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπαν Κι Μουν, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παλαιστίνη, Χαμάς,

Διευρύνει το μέτωπο των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ, καλώντας επιπλέον 16.000 εφέδρους.

«Η κίνηση αυτή επιτρέπει την ανανέωση των χερσαίων δυνάμεων, καθώς οι νέοι έφεδροι θα αντικαταστήσουν αυτούς που ήδη πολεμούν στη Γάζα, ενώ αυξάνουν συνολικά τον αριθμό σε 86.000» δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος του Στρατού.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, μετά από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των επιθέσεων εναντίον των «στόχων τρομοκρατών» της Χαμάς και τη συνέχιση των επιχειρήσεων για την «εξουδετέρωση» των υπογείων σηράγγων που έχει κατασκευάσει το παλαιστινιακό κίνημα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του ισραηλινού εδάφους, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα πάντα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, στρατηγός αρμόδιος για τον τομέα της Γάζας εξήγησε ότι η καταστροφή των υπογείων σηράγγων είναι θέμα ημερών.

Έρευνα για το μακελειό στο σχολείο – καταφύγιο του ΟΗΕ

Την ίδια ώρα, το Τελ Αβίβ υπόσχεται έρευνα για το μακελειό σε σχολείο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα, όπου τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν.

Μιλώντας σε εκπομπή του BBC ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρκ Ρέγκεβ δήλωσε: «Θα ερευνήσουμε την υπόθεση. Δεν είναι ακόμα σαφές ότι ήταν δικά μας πυρά, αλλά αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι οι στρατιώτες μας δέχονται επίθεση από το σημείο».

Οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ενημερωθεί 17 φορές για την ακριβή θέση του σχολείου και την παρουσία εκτοπισμένων αμάχων, και μάλιστα λίγες ώρες πριν την επίθεση, κατά δήλωση του ίδιου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος καταδίκασε τον «εξωφρενικό και απαράδεκτο» βομβαρδισμό του σχολείου ζητώντας να καθοριστούν οι υπαίτιοι και να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναίσχυντο από το να επιτίθεσαι σε παιδιά που κοιμούνται» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Σχετικά άρθρα