Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ιταλικό κομμουνιστικό κόμμα στις ευρωεκλογές με ψηφοδέλτιο που έχει το σήμα του ΚΚΕ

Το ιταλικό κομμουνιστικό κόμμα στις ευρωεκλογές με ψηφοδέλτιο που έχει το σήμα του ΚΚΕ

Το ιταλικό κομμουνιστικό κόμμα στην ευρωκάλπη με ψηφοδέλτιο που έχει το σήμα του ΚΚΕ.

Μια ιδιαιτερότητα του ιταλικού νόμου που δυσχέραινε την κάθοδο στις ευρωεκλογές κόμματος χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, έκανε το ΚΚΙ να ζητήσει τη βοήθεια του κόμματο του Περισσού.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που οδηγούν πλέον στη συμμετοχή του ΚΚΙ στις εκλογές του Μαΐου 2019 για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δόθηκε το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες ιταλικές Αρχές και το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο του ΚΚΙ θα φτάσει στις κάλπες σε όλη την επικράτεια της Ιταλίας.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα; Ότι πάνω στο ψηφοδέλτιο εκτός από το έμβλημα του ΚΚΙ θα έχει τυπωθεί το σήμα τόσο του ΚΚΕ όσο και της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, στην οποία ανήκουν και τα δυο κομμουνιστικά κόμματα. Τι έχει συμβεί;

Με δεδομένο ότι το ΚΚΙ («Partito Comunista», με επικεφαλής τον Marco Rizzo) δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, έπρεπε, κατά την ιταλική νομοθεσία, να συλλέξει 145.000 υπογραφές, οι οποίες μάλιστα να προέρχονται από όλες τις περιφέρειες της χώρας κατ΄αναλογία.

Όμως, ο νόμος παρείχε και τη δυνατότητα να προσπεράσει αυτή τη διαδικασία.

Πώς; Εφόσον του έδινε κάλυψη ευρωκοινοβουλευτική ομάδα κόμματος.

Σχετικά άρθρα