Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Εντελώς παράνομες και ανήθικες» οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας

«Εντελώς παράνομες και ανήθικες» οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκολας Μαδούρο, Στίβεν Μνούχιν, Τζον Μπόλτον,

«Εντελώς παράνομες και ανήθικες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην κεντρική τράπεζα της χώρας του, σε μία προσπάθεια να κλιμακώσει περαιτέρω την πίεση που ασκεί στο Καράκας.

«Επέβαλαν εκ νέου ένα σύνολο μονομερών κυρώσεων, εντελώς παράνομων και ανήθικων, σε βάρος ενός ιερού θεσμού όπως η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας», ανέφερε ο πρόεδρος Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε την Τετάρτη κυρώσεις στο κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής προσωπικά στην επικεφαλής του, Ιλιάνα Χοσέφα Ρούτσα Τεράν.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν, στόχος είναι να εμποδιστεί κάθε δυνατότητα η κεντρική τράπεζα να «χρησιμοποιείται από το παράνομο καθεστώς του Μαδούρο, ο οποίος συνεχίζει να λεηλατεί τα αγαθά της Βενεζουέλας και να εκμεταλλεύεται τους κρατικούς θεσμούς για να πλουτίζουν οι διεφθαρμένοι μυημένοι».

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον είχε αναγγείλει λίγο νωρίτερα τα νέα μέτρα στη διάρκεια ομιλίας του στο Μαϊάμι, μια ομοβροντία κυρώσεων σε βάρος της Κούβας και της Βενεζουέλας.

«Επιτρέψτε μου να σας πω, ιμπεριαλιστή κύριε Τζον Μπόλτον, ότι οι κυρώσεις θα μας δώσουν ακόμη περισσότερη δύναμη», ήταν η απάντηση του Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση του οποίου είναι αντιμέτωπη με έλλειψη ρευστότητας λόγω της σειράς των κυρώσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Τραμπ, απαίτησε επίσης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ «τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια που έκλεψε από τον λαό της Βενεζουέλας» με τις κυρώσεις.

Σχετικά άρθρα