Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν έξω από το σπίτι του Τζέρεμι Κόρμπιν

Ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν έξω από το σπίτι του Τζέρεμι Κόρμπιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακτιβιστές, Βρετανία, Εργατικό Κόμμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Τζέρεμι Κόρμπιν,

Ακτιβιστές για το κλίμα κόλλησαν τα χέρια τους σε τρένο ενώ άλλοι αλυσοδέθηκαν στο φράκτη του σπιτιού του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Μέλη της ομάδας Extinction Rebellion έχουν κινητοποιηθεί από τις αρχές της εβδομάδας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία στο κέντρο του Λονδίνου, όπως στη Γέφυρα Γουότερλου, την Πάρλιαμεντ Σκουέρ και την Όξφορντ Σέρκους.

Νωρίτερα την Τετάρτη τρεις ακτιβιστές «κόλλησαν» σε ένα τρένο στην Κάναρι Γουόρφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Άλλοι τέσσερις κόλλησαν μεταξύ τους έξω από το σπίτι του Κόρμπιν και «δέθηκαν» με μια αλυσίδα ποδηλάτου.

Όπως είπαν, στηρίζουν τον ηγέτη των Εργατικών αλλά θέλουν από το κόμμα να κάνει ένα βήμα παραπέρα, να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης».

Ο Κόρμπιν απέφυγε να συναντηθεί ή να μιλήσει με τους ακτιβιστές. Τα πασχαλινά αυγά και τα λουλούδια που είχε στείλει η ομάδα στο σπίτι του, επιστράφησαν αργότερα από τη σύζυγό του.

Από την Δευτέρα έχουν συλληφθεί συνολικά 340 άνθρωποι που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για το κλίμα στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σχετικά άρθρα