Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με πρόστιμο μαμούθ απειλείται η Deutsche Bank για ξέπλυμα χρήματος

Με πρόστιμο μαμούθ απειλείται η Deutsche Bank για ξέπλυμα χρήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Γερμανία, Μαύρο Χρήμα, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Ρωσία, Τράπεζες,

Με τεράστιο πρόστιμο, νομικές συνέπειες ακόμα και δίωξη της διοίκησής της απειλείται η Deutsche Bank, για τον ρόλο της σε σκάνδαλο ξεπλύματος ρωσικών χρημάτων, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτει ο βρετανικός Guardian.

Η ίδια η τράπεζα ομολογεί ότι ο κίνδυνος σοβαρών κυρώσεων από ΗΠΑ και Βρετανία εναντίον της.

Η Deutsche θεωρεί ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο έχει βλάψει την επωνυμία της παγκοσμίως, αλλά και πως μπορεί να προκαλέσει την απώλεια εμπιστοσύνης και την συνεπακόλουθη μείωση της χρηματιστηριακής της αξίας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει η Deutsche εμπλέκεται σε ένα τεράστιο δίκτυο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, το οποίο έχει ονομαστεί «Global Laundromat».

Ρώσοι εγκληματίες με συνδέσεις με το Κρεμλίνο και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, μεταξύ 2010 και 2014 μετάφεραν χρήματα στο τραπεζικό σύστημα της Δύσης.

Τα ποσά που έχουν εμπλακεί σε αυτήν την ιστορία μπορεί να φτάνουν σύμφωνα με κάποιους ερευνητές ακόμα και τα 80 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Bank χρησιμοποιήθηκε για να ξεπλύνει χρήματα από το τραπεζικό της δίκτυο, πρακτικά επιτρέποντας σε παράνομο ρωσικό χρήμα να διοχετευτεί στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ασία.

Σχετικά άρθρα