Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βέτο Τραμπ στο ψήφισμα για τερματισμό της στήριξης της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη

Βέτο Τραμπ στο ψήφισμα για τερματισμό της στήριξης της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανουάρ Γκαργκάς, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Υεμένη,

Βέτο άσκησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να εμποδίσει την εφαρμογή ψηφίσματος του αμερικανικού Κογκρέσου που αξίωνε τον τερματισμό της στήριξης της Ουάσιγκτον στη στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει εμπλακεί από το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη.

Επιμένοντας πως η στρατηγική συμμαχία με το Ριάντ πρέπει να παραμείνει αλώβητη παρά την εμπλοκή του στην καταστροφική σύρραξη στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου, αλλά και τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι τον Οκτώβριο του 2018 στην Κωνσταντινούπολη, ο Τραμπ θεωρείτο σχεδόν δεδομένο πως θα ασκούσε το δικαίωμα αρνησικυρίας που διαθέτει.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τραμπ έκανε λόγο για μια «ανώφελη» και «επικίνδυνη» απόπειρα να «αποδυναμωθούν οι εξουσίες που μου παραχωρούνται από το Σύνταγμα» των ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να «θέσει σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών πολιτών και γενναίων στελεχών των ενόπλων μας δυνάμεων, σήμερα όσο και στο μέλλον».

Με δεδομένες τις ισορροπίες ισχύος στο αμερικανικό Κογκρέσο, το βέτο του Τραμπ δεν αναμένεται να ανατραπεί.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ασκήσει βέτο στην απόφαση του Κογκρέσου εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ανουάρ Γκαργκάς.

«Η επιβεβαίωση της υποστήριξης του προέδρου Τραμπ στην αραβική συμμαχία στην Υεμένη είναι θετική ένδειξη», έκρινε ο Γκαργκάς σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σχετικά άρθρα