Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανοί βουλευτές φοβούνται πως το Κοινοβούλιο θα έχει την τύχη της Παναγίας των Παρισίων

Βρετανοί βουλευτές φοβούνται πως το Κοινοβούλιο θα έχει την τύχη της Παναγίας των Παρισίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καθολική Εκκλησία, Παναγία των Παρισίων (Νοτρ Νταμ), Παρίσι, Πυρκαγιά, Φωτιά, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Οι Βρετανοί βουλευτές φοβούνται ότι και το κτίριο του Ουέστμινστερ, όπως και άλλα ιστορικά κτίρια στη χώρα, είναι ευάλωτα και μπορεί να έχουν την ίδια τύχη με την Παναγία των Παρισίων και προειδοποιούν ότι πρέπει να ληφθούν επείγοντα μέτρα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας μεγάλης πυρκαγιάς.

Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την πυρκαγιά στη Νοτρ Νταμ, υποστήριξε ότι υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος» να τυλιχτεί στις φλόγες και το Παλάτι του Ουέστμινστερ.

«Έχω επισκεφτεί τη Νοτρ Νταμ αρκετές φορές. Είναι απολύτως εντυπωσιακό και όμορφο και μπορεί να δεις εκεί μπροστά σου όλη την ιστορία της Γαλλίας.

Βλέπεις όμορφα κτίρια σαν αυτό και σκέφτεσαι όλα τα όμορφα κτίρια που έχουμε στη χώρα μας. Αν κάποιο από αυτά καταστραφεί από φωτιά πώς θα νιώσουμε; Η κατάσταση του κτιρίου στο Ουέστμινστερ δεν είναι καλή και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι προφανώς μεγάλος σε ένα κτίριο με τόσο ξύλο μέσα» είπε.

Επίσης για το Ουέστμινστερ, ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος, Κρις Μπράιαντ, και ένας από αυτούς που φιλοδοξούν να είναι υποψήφιοι για την αντικατάσταση του προέδρου του κοινοβουλίου, Τζον Μπέρκοου, όταν θα αποχωρήσει, ανέφερε ότι τμήματα του παλατιού είναι τόσο παλιά όσο και του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων για αυτό θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας στα έργα συντήρησης.

Σύμφωνα με εκθέσεις που κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί για την κτιριακή κατάσταση του κοινοβουλίου, υπήρχαν προειδοποιήσεις για κινδύνους φωτιάς, κατάρρευσης τοιχοποιίας, ελαττώματα στις καλωδιώσεις κ.α.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, σε άρθρο του σε μία τοπική εφημερίδα έγραψε ότι πρόκειται για «μεγάλη τύχη που δεν έχει τραυματιστεί κανείς σοβαρά» στο Ουέστμινστερ.

«Τα ηλεκτρικά, τα υδραυλικά και τα συστήματα θέρμανσης και αποχέτευσης έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής τους και είναι κατεστραμμένα. Με κάθε χρόνο που περνά ο κίνδυνος μιας καταστροφικής φωτιάς μεγαλώνει» γράφει.

Το μεγαλύτερο τμήμα του Ουέστμινστερ κτίστηκε μεταξύ του 1840 και 1870, μετά από φωτιά (το 1834) που κατέστρεψε το προϋπάρχον κτίριο, αλλά κάποια τμήματά του είναι παλαιότερα, όπως το Westminster Hall, που είναι 900 ετών, και σήμερα φιλοξενεί ακόμη συνεδριάσεις βουλευτών.

Εκπρόσωπος του κοινοβουλίου δήλωσε ότι η πυροπροστασία είναι προτεραιότητα του κοινοβουλίου και επικαιροποιούνται συνεχώς τα μέτρα προστασίας. Πέρσι ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο πρόγραμμα εργασιών για την ενίσχυση πυρασφάλειας στο Παλάτι του Ουέστμινστερ και τα έργα συνεχίζονται για την προστασία των ανθρώπων και των κτιρίων που βρίσκονται στην κατοχή του κοινοβουλίου.

Σχετικά άρθρα