Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουγγρική πόλη που βοηθήθηκε από το Παρίσι πριν 140 χρόνια στέλνει χρήματα για την Παναγία των Παρισίων

Ουγγρική πόλη που βοηθήθηκε από το Παρίσι πριν 140 χρόνια στέλνει χρήματα για την Παναγία των Παρισίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Καθολική Εκκλησία, Ουγγαρία, Παναγία των Παρισίων (Νοτρ Νταμ), Παρίσι, Πυρκαγιά, Φωτιά, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η ουγγρική πόλη Σέγκετ, η οποία είχε καταστραφεί από πλημμύρα πριν από ενάμιση σχεδόν αιώνα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια δωρεά 10.000 ευρώ για την ανοικοδόμηση της Notre Dame στο Παρίσι, σε ανάμνηση της βοήθειας που είχε λάβει η ίδια από τη γαλλική πρωτεύουσα για την αποκατάστασή της.

«Πριν από 140 χρόνια, το Παρίσι χορήγησε βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Σέγκετ μετά τη μεγάλη πλημμύρα∙ τώρα, σε πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η Σέγκετ βοηθά το Παρίσι», αναφέρει σε μια ανακοίνωση η πόλη αυτή, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 160 χλμ. από τη Βουδαπέστη, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Στις 12 Μαρτίου 1879, η πλειονότητα των κτιρίων της Σέγκετ, στις όχθες του ποταμού Τίσα -ενός παραποτάμου του Δούναβη- καταστράφηκαν από πλημμύρα που κόστισε επίσης τη ζωή σε περισσότερους από 160 ανθρώπους.

Πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μεταξύ των οποίων το Παρίσι, είχαν στείλει τότε οικονομική βοήθεια προκειμένου να ανοικοδομηθεί η πόλη και από ευγνωμοσύνη η Σέγκετ έδωσε σε πολλές λεωφόρους το όνομα πόλεων που τη βοήθησαν, κυρίως το Παρίσι, η Βιέννη και το Λονδίνο.

Ο δήμος της πόλης αυτής των 160.000 κατοίκων, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης στην Ουγγαρία, αναφέρει επίσης ότι συγκεντρώνει δωρεές από ιδιώτες για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Σχετικά άρθρα