Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ισπανία επανεξετάζει την ασφάλεια των μνημείων μετά τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

Η Ισπανία επανεξετάζει την ασφάλεια των μνημείων μετά τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ισπανία, Καθολική Εκκλησία, Παναγία των Παρισίων (Νοτρ Νταμ), Παρίσι, Πυρκαγιά, Φωτιά, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η Ισπανία θα επανεξετάσει την ασφάλεια των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων των μνημείων της ως συνέπεια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε τον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Πολιτισμού Χοσέ Γκιράο.

«Προφανώς, είναι ένα σήμα συναγερμού και ξεκινάμε επιθεώρηση όλων των εγκαταστάσεων» των μεγάλων μνημείων, δήλωσε ο Γκιράο, στη δημόσια ραδιοφωνία RNE, χωρίς να δίνει διευκρινίσεις για το ποια μνημεία πρόκειται.

Είναι μια «προφανής συνέπεια» της πυρκαγιάς που παραμόρφωσε την Παναγία των Παρισίων, τον θόλο, τον σκελετό και ένα μεγάλο μέρος της οροφής του, πρόσθεσε ο Ισπανός υπουργός σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από το AFP.

«Οι κίνδυνοι είναι πάντα οι παλιές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, που πρέπει να επιθεωρηθούν», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας πως «γενικά οι εγκαταστάσεις των μεγάλων μνημείων μας είναι ασφαλείς».

Ο Χοσέ Γκιράο ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανκ Ριστέρ ώστε να τεθεί «πλήρως στη διάθεσή του».

«Προς το παρόν, πρόκειται κυρίως για ηθική υποστήριξη, αλληλεγγύη, και από κει και πέρα, για ό,τι θα έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα