Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη και δυναμική η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

Μεγάλη και δυναμική η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 25η Μαρτίου - Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, Βίντεο, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νέα Υόρκη, Παρέλαση,

Σαν ένα γαλανόλευκο ποτάμι ξεχύθηκαν στην 5η Λεωφόρο οι ομογενείς της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης και του Κονέκτικατ το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου τιμώντας την 198η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και διατρανώνοντας την αγάπη τους για την Ελλάδα και την υπερηφάνεια τους για την ελληνική τους καταγωγή και την ελληνορθόδοξη κληρονομιά τους.

Οι νέοι και τα παιδιά είχαν τον πρώτο λόγο στους 100 και πλέον συλλόγους, τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τις κοινότητές, τα σχολεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους άλλους ομογενειακούς φορείς με τους οποίους παρέλασαν, με 45 άρματα και 11 φιλαρμονικές, βροντοφωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα» και με τη Γαλανόλευκη και τη Σημαία της Κύπρου στο χέρι.

Η παρέλαση ήταν φέτος αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων και τα συνθήματα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας αλλά και «ποτέ ξανά» κυριάρχησαν στα άρματα και τα πανό όχι μόνο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας αλλά και αρκετών άλλων τμημάτων.

Αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας οι γυναίκες των ποντιακών συλλόγων παρέλασαν μαυροφορεμένες όπως και όσοι βρέθηκαν στο άρμα της κοινότητας του Καθεδρικού του Αγίου Ιωάννου στο Τέναφλαϊ.

Ηχηρά ήταν και τα συνθήματα για όλα τα εθνικά θέματα, για τη Μακεδονία συνοδεύτηκαν από το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» από τη μπάντα της ιστορικής Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» που ταξίδεψε από την Κέρκυρα για τις επετειακές εκδηλώσεις.

Και με το αίτημα για άμεση ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο άρμα της Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων μαζί με τους οποίους παρέλασαν και οι Καλάς από το Πακιστάν με το μήνυμα «Μολών Λαβέ».

(σ.σ. Απορία TRIBUNE: Τα Ηνωμένα Λακωνικά Σωματεία δεν «άκουγαν» τόσα χρόνια εκεί στις ΗΠΑ να αποκαλούν οι ΠΑΝΤΕΣ την πΓΔΜ σκέτο «Μακεδονία»; Τώρα που άλλαξε το όνομα σε Βόρεια Μακεδονία ενοχλούνται; Είναι να απορεί κανείς. Οι άνθρωποι αυτοί όντως ζούνε στις ΗΠΑ ή στον ελλαδίτικο παροικιακό μικρόκοσμό τους;).

Για το Κυπριακό, με το αίτημα για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και μια δίκαιη και βιώσιμη λύση και μια τεράστια σημαία της Κύπρου με την οποία παρέλασαν τα νεαρά μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας.

Για τη Βόρεια Ηπειρο, με τη φωτογραφία του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα στα άρματα των Ηπειρωτών και Βορειοηπειρωτών, τη γιγάντια Ελληνική Σημαία που ο ίδιος δημιούργησε με συνθήματα για την ελληνικότητα της Ηπείρου και της Μακεδονίας καθώς και τη συμμετοχή των δύο αδελφών του, Ανθής και Ερμιόνης Κατσίφα, ως επίτιμων τελεταρχών.

(σ.σ. TRIBUNE: Να σημειωθεί ότι η σημαία του Κατσίφα και οι αδελφές του ήταν πριν μερικές ημέρες στη Βοστώνη.).

Για την αναγνώριση των ελευθεριών και των δικαίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ιδιαίτερο χρώμα και τόνο προσέδωσαν και στο φετινό εορτασμό η παρουσία των Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς που με το αγέρωχο ύφος και τη λεβεντιά τους σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας στους ομογενείς και με το βήμα τους συντάραξαν την 5η Λεωφόρο, η συμμετοχή των σημαιοφόρων του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, του χορευτικού συγκροτήματος Μυκονιάτικη Βεγγέρα από τη Μύκονο, καθώς και η γιγαντιαία σημαία της Ακρόπολης που κρατούσαν αριστούχοι μαθητές των σχολείων μας.

Για μια ακόμη χρονιά έδωσε το “παρών” ως Γεώργιος Καραϊσκάκης πάνω στο άλογό του ο Γιάννης Νικολόπουλος, ιδιοκτήτης του Bay Ridge Bakery στο Μπρούκλιν.

Δυναμική ήταν και η συμμετοχή του Ελληνισμού της Νέας Ιερσέης που παρέλασε με έντεκα ενορίες και πέντε φοιτητικές οργανώσεις στο B’ Battalion.

Ο Τελετάρχης Τζορτζ Μάρκους από την Καλιφόρνια βάδισε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο και τους Επισκόπους Φασιανής κ. Αντώνιο, Μηδείας κ. Απόστολο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και τους συμπροέδρους της Παρέλασης, Πέτρο Γαλάτουλα και δρα Γεώργιο Τσιούλια.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος, δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, την Κύπρο ο Επίτροπος της Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, ενώ παρέλασαν -μεταξύ άλλων- ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, ο Δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο και όλοι οι ομογενείς πολιτικοί, οι γερουσιαστές Μιχάλης Γιάνναρης, Λου Ραπτάκης και Ανδρέας Γουνάρδης, οι βουλευτές Αραβέλλα Σιμωτά και Νικολ Μαλλιωτάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης και η εισαγγελέας του Νάσο Μαντλίν Σίγκα.

Μαζί με τους Κερκυραίους της Νέας Υόρκης παρέλασαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος και η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος.

Πηγή: GreekNewsOnline

Σχετικά άρθρα