Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε σε ενέδρα πολλούς Παλαιστίνιους «φενταγίν» του Άσαντ

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε σε ενέδρα πολλούς Παλαιστίνιους «φενταγίν» του Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίγουα Αλ Κουντς (Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ), Παλαιστίνιοι, Συρία, Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έστησαν ενέδρα και προκάλεσαν σοβαρές απώλειες σε Παλαιστίνιους παραστρατιωτικούς που πολεμάνε στο πλευρό της κυβέρνησης Άσαντ στη Συρία.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή της Δαμασκού, που επικαλείται το Al Masdar News, οι τζιχαντιστές σκότωσαν και τραυμάτισαν σε ενέδρα πολλά μέλη της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής δύναμης «Λίγουα Αλ Κουντς» (Λεγεώνα ή Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ).

Το Ισλαμικό Κράτος είχε στήσει την ενέδρα του κοντά στην περιοχή Μπιρ Αλί στην έρημο της Αλ Μαγιαντίν στη δυτική όχθη του Ευφράτη στην ανατολική Συρία.

Τουλάχιστον δέκα μέλη της Λίγουα Αλ Κουντς σκοτώθηκαν στην ενέδρα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία δεν έχει εξαλειφθεί. Μπορεί να εκδιώχτηκε από τις πόλεις και τους οικισμούς, ωστόσο, όπως και στο Ιράκ, συνεχίζει τον πόλεμο διεξάγοντας ανταρτοπόλεμο στην ύπαιθρο και τρομοκρατικές επιθέσεις στις πόλεις.

Η Λίγουα Αλ Κουντς συγκροτήθηκε το 2013 από Παλαιστίνιους πρόσφυγες που ζουν στο Χαλέπι στη βορειοδυτική Συρία.

Οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται «Οι φενταγίν του Συριακού Αραβικού Στρατού». Τα μέλη είναι κυρίως σουνίτες μουσουλμάνοι.

«Φενταγίν» σημαίνει εκείνος που αυτοθυσιάζεται. Είναι ο αραβικός όρος αντίστοιχος του ιαπωνέζικου «καμικάζι».

Με τη διαφορά ότι ο «καμικάζι» δεν προσμένει σε κάποια μεταθανάτια ανταμοιβή, ενώ ο «φενταγίν» πεθαίνει για να πάει στον παράδεισο.

Οι πρώτοι που ονομάστηκαν «φενταγίν» ήταν οι «ασασίνοι» ισμαηλίτες του Γέροντα του Βουνού που αναλάμβαναν αποστολές αυτοκτονίας κατά των σταυροφόρων τον μεσαίωνα.

Σχετικά άρθρα