Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπρουνέι: Θα λιθοβολούμε και θα κόβουμε κεφάλια για… προληπτικούς λόγους

Μπρουνέι: Θα λιθοβολούμε και θα κόβουμε κεφάλια για… προληπτικούς λόγους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Ισλαμιστές, Μουσουλμάνοι, Μπρουνέι, Σαρία, Τζιχαντιστές,

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μπρουνέι ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή του ισλαμικού νόμου της Σαρία έχει στόχο κυρίως την πρόληψη και όχι την τιμωρία, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση των Αρχών του μικρού αυτού κράτους να εφαρμόζει τον αυστηρό θεοκρατικό νόμο.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, που τέθηκε σε ισχύ στις 3 Απριλίου, η μοιχεία και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις τιμωρούνται με θάνατο δια λιθοβολισμού.

Όμως οι Αρχές του Μπρουνέι τονίζουν ότι για τις υποθέσεις αυτές θα πρέπει να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τέτοιες καταδίκες θα είναι σπάνιες.

Το Μπρουνέι μέσω του υπουργού Εξωτερικών του Έριγουαν Γιόσοφ απάντησε στις επικρίσεις του ΟΗΕ ότι η Σαρία «επικεντρώνεται κυρίως στην πρόληψη και όχι στην τιμωρία.

»Στόχος της είναι να εκπαιδεύει, να αποτρέπει, να αναμορφώνει και να ανατρέφει και όχι να τιμωρεί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού, η Σαρία δεν ποινικοποιεί μία ομάδα ανθρώπων βάσει της θρησκείας της ή των σεξουαλικών της προτιμήσεων.

Η ποινικοποίηση «της μοιχείας και της ομοφυλοφιλίας έχει στόχο να διαφυλάξει τον ιερό χαρακτήρα της οικογένειας και του γάμου των μουσουλμάνων, και κυρίως των γυναικών», τονίζεται στην ανακοίνωση του Γιόσοφ.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών του Μπρουνέι διευκρινίζει ότι για να επιβληθεί η ανώτατη ποινή του ακρωτηριασμού ή του θανάτου θα πρέπει να καταθέσουν ως μάρτυρες τουλάχιστον «δύο άνδρες υψηλού ηθικού φρονήματος και ευσέβειας».

Η ανακοίνωση του Μπρουνέι έρχεται μετά τις επικρίσεις που διατύπωσε ο ΟΗΕ κατά της απόφασης του σουλτανάτου να εφαρμόσει σε δεύτερη φάση τη Σαρία.

Η πρώτη φάση της εφαρμογής του ισλαμικού νόμου, που υιοθετήθηκε το 2014, αφορούσε εγκλήματα που τιμωρούνταν με ποινές φυλάκισης και πρόστιμα.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έστειλε επιστολή την 1η Απριλίου στην αποστολή του Μπρουνέι στη Γενεύη με την οποία την προειδοποιούσε ότι η σχεδιαζόμενη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας αντιβαίνει στα διεθνή δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την οποία το Μπρουνέι επικύρωσε το 2006.

Σχετικά άρθρα