Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός του Σουδάν προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες

Ο στρατός του Σουδάν προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πραξικόπημα, Σουδάν,

Απόπειρα να καθησυχάσει τους πολίτες ότι μοναδικός στόχος του είναι η διασφάλιση της δημόσιας τάξης επιχειρεί ο στρατός του Σουδάν μετά την ανατροπή του προέδρου Ομάρ Αλ Μπασίρ.

Το μεταβατικό στρατιωτικό συμβούλιο που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του Σουδάν διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα αποκτήσει νέα πολιτική κυβέρνηση και ότι η μεταβατική περίοδος θα διαρκέσει το πολύ δύο χρόνια ή πολύ λιγότερο αν μπορεί να αποφευχθεί το χάος.

Το στρατιωτικό συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα εκδώσει τον Ομαρ Αλ Μπασίρ σε άλλη χώρα, για να δικαστεί για γενοκτονία και για εγκλήματα πολέμου, σύμφωνα με την απαγγελία κατηγοριών από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά είναι πιθανόν ότι θα προσαχθεί σε δίκη στο Σουδάν.

Ο επικεφαλής της πολιτικής επιτροπής του στρατιωτικού συμβουλίου, ο στρατηγός Ομαρ Ζάιν Αλ Αμπίντιν δεσμεύθηκε ότι το στρατιωτικό συμβούλιο δεν θα αναμειχθεί στην πολιτική διακυβέρνηση, διευκρίνισε ωστόσο ότι τα υπουργεία Αμυνας και Εσωτερικών θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συμβουλίου.

Ο Ομαρ αλ Μπασίρ, ένας από τους μακροβιότερους ηγέτες στον κόσμο, ανετράπη χθες και βρίσκεται υπό κράτηση, έπειτα από 30 χρόνια στην εξουσία.

Η ανατροπή του ήταν αποτέλεσμα αναταραχών, ο οποίες ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο με αφορμή την αύξηση του κόστους ζωής.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις.

Σχετικά άρθρα