Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία στο πλευρό της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο – Εχθρός η Κύπρος

Η Ρωσία στο πλευρό της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο – Εχθρός η Κύπρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατία της Κριμαίας, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κριμαία, Κυπριακό Ζήτημα, Ρωσία, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Η Ρωσία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Κυπριακό, αρκεί η Τουρκία να την υποστηρίξει στην Κριμαία.

Η Ρωσία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ανοιχτά στρέφεται ως εχθρική δύναμη ενάντια στον Ελληνισμό.

Η Ρωσία θα «πατήσει» πάνω στο Κυπριακό Ζήτημα για να κερδίσει την υποστήριξη της Τουρκίας και στο ζήτημα της Κριμαίας, γράφει ο Τιμούρ Αχμέτοφ (Timur Akhmetov) με άρθρο του στη «The Jerusalem Post».

Η Τουρκία εισέβαλε παράνομα (1974) στην Κύπρο, παράνομα κατέλαβε το βόρειο μέρος του νησιού και παράνομα ανακήρυξε (1983) στα Κατεχόμενα ένα ψευδοκράτος.

Περίπου τα ίδια έπραξε και η Ρωσία. Εισέβαλε παράνομα στην Κριμαία, παράνομα την κατέλαβε και παράνομα κήρυξε -με δημοψήφισμα- την απόσχισή της από την Ουκρανία και την προσχώρησή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Αχμέτοφ διακρίνει λοιπόν «κοινό έδαφος» συνεννόησης Ρωσίας και Τουρκίας πάνω σε αυτά τα δύο ζητήματα, για αυτό και τιτλοφορεί το άρθρο του «Η αναδυόμενη διπλωματική οδός Κριμαίας-Κύπρου» και για υπότιτλο έχει «Η Μόσχα και η Τουρκία συνειδητοποιούν ότι θα πρέπει να δουλέψουν ο ένας με –και γύρω από– τον άλλον».

Ο Αχμέτοφ είναι Ρώσος δημοσιογράφος που ζει στην Τουρκία. Θεωρείται ειδικός στις ρωσοτουρκικές σχέσεις και δουλεύει για λογαριασμό του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Αναλυτής πρακτοράτζα» δηλαδή, του οποίου η άποψη «μαρτυρά» σχεδιασμό και δεν πρόκειται προφανώς για μια απλή ανάλυση.

«Η Ρωσία», όπως γράφει, «μπορεί να χρησιμοποιήσει το Κυπριακό ζήτημα προκειμένου να αναγκάσει την Τουρκία να κάνει παραχωρήσεις για την Κριμαία».

Η Ρωσία, συνεχίζει, παρακολουθεί τη διαδικασία με την οποία «η Τουρκία απομονώνεται από τις περιφερειακές δυνάμεις στον τομέα της έρευνας φυσικού αερίου, παραβιάζοντας τα δικά της δικαιώματα κυριαρχίας και τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Σύμφωνα με τον Αχμέτοφ, οι παράνομες τουρκικές αξιώσεις για μερίδιο σε υδρογονάνθρακες που δεν της ανήκουν και η δήθεν υπεράσπιση των Τουρκοκυπρίων είναι «κυριαρχικά της δικαιώματα».

«Η εκπεφρασμένη αντίθεση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να μετατρέψουν την Κύπρο σε άλλη μια στρατιωτική βάση στην περιοχή μπορεί να αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης προς τους εθνικιστές του πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας», επισημαίνει.

«Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρονται στα κυπριακά ζητήματα σε συγκρίσεις τους με το πρόβλημα της Κριμαίας, προσπαθώντας έτσι να βάλουν την Τουρκία στο ίδιο στρατόπεδο, καθιστώντας την απρόθυμο σύμμαχό της, μιλώντας στη γλώσσα που κάθε Τούρκος καταλαβαίνει», αποκαλύπτει.

Δηλαδή, η Ρωσία στρέφεται ενάντια στην Κύπρο και είναι έτοιμη να αναγνωρίσει την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο αρκεί η Τουρκία να τη στηρίξει στη δική της κατοχή στην Κριμαία.

Αυτά, τονίζουμε, δεν τα γράφει ένας «αθώος» αναλυτής αλλά άνθρωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εγκατεστημένος στην Τουρκία.

Κλείνοντας ο Αχμέτοφ τη «ρωσική του πρόταση» στην Τουρκία, γράφει ότι η Ρωσία σκοπεύει να εμπλακεί στις έρευνες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, προφανώς ως προστάτιδα δύναμη της Συρίας και σύμμαχος της Τουρκίας ενάντια -προφανώς- στον άξονα Αθήνας, Λευκωσίας, Ισραήλ.

«Η έκκληση των Ρώσων διπλωματικών αξιωματούχων για εξερεύνηση φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο σε σχέση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη υποδηλώνει ότι η Μόσχα θα συμμετέχει όλο και περισσότερο στις περιφερειακές υποθέσεις.

»Διεύρυνση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία θα προσθέσει μια ακόμη διάσταση στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες να διεκδικήσει δια της διπλωματικής οδού τα δικαιώματά της σε έργα φυσικού αερίου».

Η Ρωσία -γράφει ο Αχμέτοφ- θα ταχθεί στο πλευρό της Τουρκίας και στα «δικαιώματά» της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πράγμα που σημαίνει ότι θα στραφεί ενάντια στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο Ισραήλ.

Γιατί η Ρωσία πάει με την Τουρκία

Η Ρωσία γνωρίζει ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου θα «αντικαταστήσουν» το δικό της φυσικό αέριο που τροφοδοτεί την Ευρώπη.

Η Ρωσία έχει αντιληφθεί ότι η Κύπρος προσανατολίζεται προς τις ΗΠΑ για να βρει ασφάλεια, προκοπή και ειρήνη.

Η Ρωσία περνά καθαρά στο πλευρό των εχθρών της Ελλάδας.

Επιτέλους! Οι «περούκες» του «ξανθού γένους» πέφτουν.

Η Ρωσία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να υπονομεύσει τα ενεργειακά σχέδια Ελλάδας και Κύπρου.

Στο πλευρό αυτής της ανίερης συμμαχίας βρίσκεται και το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, αφού η Ρωσία παριστάνει την εγγυήτρια δύναμη στη συριακή ΑΟΖ.

Το έλεγαν με μισόλογα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν μερικούς μήνες, είχε προαναγγείλει -με μισόλογα- ότι ο ρωσικός στόλος θα συμπαρατασσόταν δίπλα στον τουρκικό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αρχές Αυγούστου 2018 ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μεντβέντεφ, «αναγνώρισε» λεκτικά το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

Οι ελληνικές υπηρεσίες και οι Έλληνες αναλυτές είχαν αντιληφθεί ότι κάτι συνέβαινε και για αυτό το παρακολουθούν σχολαστικά.

Προφανώς Πούτιν και Ερντογάν «έκλεισαν» το θέμα της συμμαχίας τους και στην Ανατολική Μεσόγειο στην τελευταία επίσκεψη -προ ημερών- του Τούρκου προέδρου στη Μόσχα.

Οπότε, να προετοιμαζόμαστε για κοσμοϊστορικές ανατροπές και εξελίξεις.

Σχετικά άρθρα