Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει τα ημιαυτόματα όπλα μετά τα μακελειά στα τζαμιά

Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει τα ημιαυτόματα όπλα μετά τα μακελειά στα τζαμιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Μπρέντον Τάραντ, Νέα Ζηλανδία, Τζαμί, Τζασίντα Άρντερν,

Υπέρ της απαγόρευσης όλων των ημιαυτόματων όπλων και των τυφεκίων ψήφισε σχεδόν ομόφωνα το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, μετά τα μακελειά στα τζαμιά με τους 50 νεκρούς.

Το νομοσχέδιο υπεψηφίστηκε με 119 ψήφους έναντι ενός μόλις μέλους του κοινοβουλίου που ψήφισε κατά και αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους εντός των επόμενων ημερών.

Τις αλλαγές στη νομοθεσία περί οπλοκατοχής είχε ανακοινώσει η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Άρντερν ευθύς αμέσως μετά τις επιθέσεις.

Συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά της, η Άρντερν δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι όταν επισκέφθηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο κανείς τους δεν είχε μόνο ένα τραύμα.

«Θα έχουν αναπηρίες σε όλη τους τη ζωή, εκτός από τις ψυχολογικές επιπτώσεις», τόνισε.

«Αυτά τα όπλα έχουν σχεδιάστεί για να σκοτώσουν και να ακρωτηριάσουν και αυτό έκαναν στις 15 Μαρτίου», υπογράμμισε.

Ο 28χρονος δράστης της πολύνεκρης επίθεσης, ο Αυστραλός οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής Μπρέντον Τάραντ, βρίσκεται αντιμέτωπος με 50 κατηγορίες για ανθρωποκτονία και 35 απόπειρες.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας υπολογίζει σε 13.500 τα ημιαυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου που έχουν στην κατοχή τους πολίτες, σε μια χώρα όπου τα όπλα που υπάρχουν υπολογίζονται εν γένει σε 1,5 εκατομμύριο.

Σχετικά άρθρα