Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί θα κυνηγήσουν το Ισλαμικό Κράτος παγκοσμίως μέχρι να το εξαλείψουν

Οι Αμερικανοί θα κυνηγήσουν το Ισλαμικό Κράτος παγκοσμίως μέχρι να το εξαλείψουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πεντάγωνο, Τζιχαντιστές,

Το Πεντάγωνο είναι κοντά στο να επεκτείνει παγκοσμίως τη στρατιωτική αποστολή του Διεθνούς Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας, Κάθριν Ουίλμπαργκερ, μιλώντας στους Washington Times.

«Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ φοβούνται την επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους σε πιο σκληρή μορφή και παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειες της τρομοκρατικής οργάνωσης να εγκαταστήσει νέες βάσεις στην Ασία και στην Αφρική», έγραψαν οι Washington Times.

Η Αμερικανίδα αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας είπε στους Washington Times:

«Το φυσικό (εδαφικό) χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους εξαλείφθηκε, αλλά η διακυβέρνηση Τραμπ συζητά να κρατήσει τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες τρομοκρατικών οργανώσεων να αναδιοργανώσουν τις γραμμές τους και να σταθούν ενάντια στις προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους να αναβιώσει ξανά σε καυτά σημεία ανά τον κόσμο».

Κάθριν Ουίλμπαργκερ

Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την ίδια, επιδιώκουν να διασφαλίσουν τις δεσμεύσεις των 79 μελών του Διεθνούς Συνασπισμού για δράσεις σε περιοχές όπως η νοτιοανατολική Ασία.

Επίσης, οι διπλωμάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εργάζονται με τους ομολόγους τους στις χώρες του Διεθνούς Συνασπισμού ώστε να οικοδομηθεί ένας ποιο οργανωμένος Συνασπισμός.

Ο πόλεμος από τακτικός στη Συρία και στο Ιράκ τώρα περνά σε μια επόμενη φάση, καταπολέμησης των πυρήνων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος παγκοσμίως και για αυτό η ανάπτυξη αυτής της συμμαχίας αποτελεί προτεραιότητα.

Σχετικά άρθρα