Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία απείλησε τις ΗΠΑ ότι θα αγοράσει και άλλα όπλα από τη Ρωσία

Η Τουρκία απείλησε τις ΗΠΑ ότι θα αγοράσει και άλλα όπλα από τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρωσία, Τουρκία,

Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί. Από μόνη της. Σε σημείο η ελληνική διπλωματία να «κινδυνεύει» να μείνει… άνεργη.

Τελεσίγραφο στις ΗΠΑ έστειλε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλώντας με αγορά και άλλων συστήματα αεροπορικής άμυνας από τη Ρωσία, αν δεν καταφέρει να αγοράσει το αμερικανικό Patriot.

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε ότι η συμφωνία για την αγορά των S-400 έχει ολοκληρωθεί, ενώ τόνισε ότι είναι παράλογο να αμφισβητείται η συμμετοχή της χώρας του στο ΝΑΤΟ εξαιτίας της συμφωνίας με τη Ρωσία για την αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας.

Νωρίτερα, επιστρέφοντας από τη Μόσχα, όπου συνατήθηκε τη Δευτέρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν απέκλεισε η παραδοση των S-400 να πραγματοποιηθεί ακόμη και πριν από τον Ιούλιο, οπότε προβλεπόταν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και αντιμετωπίζεται ως απειλή για αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη θετική απάντηση από την Ουάσινγκτον σχετικά με την πρότασή της για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα εξετάσει τη σχεδιαζόμενη αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών S-400.

Σχετικά άρθρα